Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené zákusky z dlouhých piškotů s krémem

Tyto nepečené zákusky z dlouhých piškotů připravíme velmi snadno a bez zapnutí trouby. Piškoty slepíme čokoládovým krémem, namočíme do kakaa, obalíme v oříšcích a ozdobíme jemným krémem. Po vychlazení získáme skvělý dezert ke kávě i pro návštěvy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby chlazení

25 min (25 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lískové ořechy nasekáme nahrubo (např. v mixéru) a nasypeme do misky. Krok 2: V míse vyšleháme zakysanou smetanu, máslo a pudinkový prášek do hladkého krému. Dáme stranou. Krok 3: Piškoty slepíme po dvou čokoládovým krémem. Krok 4: Slepené piškoty krátce namáčíme do vychladlého Granka. Krok 5: Obalíme je v nasekaných lískových oříšcích. Krok 6: Ukládáme je na tácek tak, aby vrstva krému byla svisle mezi piškoty. Krok 7: Připravený krém přendáme do cukrářského sáčku. Krok 8: Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém na vrchní stranu každého zákusku. Krok 9: Dáme do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout.

TIP: Jak udělat čokoládový krém

Zveřejněno 26. 3. 2026

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zákusky můžeme uchovávat v uzavřené nádobě 3 až 4 dny. Pokud děláme zákusky pro dospělé, můžeme při namáčení přidat 1 lžíci rumu. Místo krému můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYXGG

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYXGG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
piškoty cukrářské, krém čokoládový, kakao granko, ořechy lískové, smetana zakysaná, máslo, pudinkový prášek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]