

Pruhovaný zákusek
Suroviny
- 2x kulaté sušenky Albert
- 1 vanilkový pudink
- 300 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 125 g másla
- 2 lžíce kakaa
- kokos
Postup přípravy receptu
Uvaříme pudink z pudinkového prášku, cukru a vody. Do ještě teplého pudinku zašleháme na kousky nakrájené máslo. Polovinu krému dáme do mikrotenového sáčku, do druhé poloviny zašleháme 2 lžíce kakaa a dáme do druhého sáčku. Nahoře zavážeme.
Sušenky z jednoho balíčku poskládáme vedle sebe a pomocí sáčku, kterému jsme ustřihli růžek, nastříkáme krém. Sušenky z druhého balíčku naskládáme na ty první, trochu přitlačíme, aby se světlý krém dostal i do krajů.
Na vrchní sušenky opět nastříkáme krém z druhého sáčku. A pak už skládáme komínky, vždy trochu přitlačíme, aby se tmavý krém dostal do krajů. Chce to trochu trpělivosti, ale jde to.
Raději uděláme 2 nebo 3 menší roládky, než jednu, lépe se s tím pak pracuje. Když nám trochu krému vyleze ven, nevadí, nakonec rolády potřeme zbylým krémem a posypeme kokosem.
Dáme do lednice vychladit. Roládu nakrájíme šikmo, aby vynikly proužky. Krájet jde dobře, sušenky pěkně změknou. Můžeme ozdobit šlehačkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pruhovaný zákusek
-
Vynikající záležitost,ale používám sušenky Be-Be jedny světlé a jedny tmavé a kakao být nemusí.A pak zabalím do potravinářské folie a na 2hod. do lednice a během chvilky je po dobrotě.
-
Dělám podobný moučník z BeBe sušenek a tvarohového krému. Sladkým tvarohem spojuji střídavě světlé a kakaové sušenky a jsou tak moc dobré
-
innael:Voda je tam, protože se sušenky nasáknou a mají výraznější chuť.
-
..........
-
Dělala jsem na pouť, všem chutnalo
. Je to dobré a rychlé, posílám bod
.
-
super
+17
-
-
Dělám ho také, jen s jiným krémem a tak vím, že je výborný, posílám 15. bodík
-
perfekni jednoduchy ale moc dobry urcite
-
Innael, moučník vypadá moc hezky
Tím igelitovým sáčkem se mi to zdá také jednodušší a hlavně vidím nanášení stejnoměrné vrstvy. Viděla jsem na videu cukrářským sáčkem a zdobící trubičkou i nanášení krému na rozřezané plátky dortu do elipsy a hodlám to také zkusit. Právě kvůli té stejnoměrně vysoké vrstvy, kterou pak jen lehce rozetřu. Budu tento týden péct dort, tak to vyzkouším....jinak bodík jsem dala už dřív
-
Uuuuuuuuuua, to vypadá krásně. A navíc, je to jednoduché. Občas děláváme, ale kokosové či se Salko krémem
-
Aha, každý si najde svůj způsob, já vždycky vezmu sušenku do ruky, máznu nožem, přilepím a jedu, ono je to v podstatě jedno, jak každému vyhovuje. krém jsem dělala i s mlékem, ale s vodou se mi zdá do těchto řezů jakýsi lepší, jakoby pak lépe nasákly nebo co, a zdá se mi to takové chutnější.
-
Betynko, do sáčků se to dává proto, že je to pak rychlejší, než mazat nožem - aspoň mně to nožem trvá dlouho
. Když mám ty sušenky rozložené, tak pak se to sáčkem rychle natlačí doprostřed sušenky a ta druhá se na to namáčkne, tím se náplň dostane všude.
Já taky nejdřív stavím "komínky", na fotce je to už položené, protože se to kácelo.
-
já ten puding taky vařívám s vodou, jak se to smíchá pak s máslem tak je to dobré, dělám to i do BEBE sušenek - ale proč dávat ty náplně do sáčků? Mažu to normálně nožem a napřed sušenky nestavím na hranu, ale položím naplacato "na komínek" a když je jich pár slepených, tak stojí už na hraně dobře...
-
Vypadá to opravdu moc pěkně
zajímavý receptík
+