Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký palačinkový nákyp s tvarohem

Milujete palačinky a sladké nákypy? Tento recept spojuje obojí v jeden dokonalý pokrm. Tence usmažené palačinky plněné jemným tvarohem, promazané rybízovou marmeládou a proložené broskvemi stačí zapéct dozlatova a podávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme 400 ml mléka, 2 vejce, hladkou mouku a špetku soli na řídké palačinkové těsto bez hrudek. Krok 2: Na teflonové pánvi vymazané olejem usmažíme postupně 8-10 tenkých palačinek. Krok 3: Tvaroh, 100 ml mléka, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr a pudinkový prášek promícháme dohladka. Broskve necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Krok 4: Kulatou zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 5: Do mísy skládáme palačinky. Střídavě je mažeme ochuceným tvarohem a rybízovou marmeládou. Na palačinky s tvarohem klademe ještě kousky broskví. Krok 6: Poslední palačinku potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylým cukrem. Krok 7: Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-30 minut při 200 °C do zezlátnutí. Krok 8: Hotový nákyp nakrájíme na porce. Rozdělíme na talíře, ozdobíme kouskem broskve, snítkou máty a podáváme.

TIP: Proč se připalují palačinky při smažení

Zveřejněno 7. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrGYx

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrGYx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, sůl, tvaroh měkký, mléko, cukr krystal, cukr vanilkový, pudink vanilkový, kompot broskvový, marmeláda rybízová, máslo, olej, kompot broskvový, máta čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]