Bůček momofuku

aachje Kuchařka: aachje

4 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1 kg vepřového bůčku bez kosti, bez kůže
4 PL cukru
4 PL soli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bucek obalime ve smesi cukru a soli a v potravinove folii v pekacku nechame prez noc odlezet.

  2. Druhy den vylejeme vodu, kterou maso pustilo, a neprikryte peceme v troube vyhrate na 200°C hodinu. Potom snizime teplotu na 120°C a peceme dalsi hodinu a ctvrt.

  3. Maso nakrajime na tenke platky a jime s prilohou dle chuti. Ja uprednostnuji jen tak.

Poznámka

V puvodnim receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 stupnu. Mne a nekolika lidem, co bucek pekli, se uplne spalil a zadelali jsme si totalne troubu. Na tech 200 uplne staci.

http://www.cuketka.cz/?p=3732

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 963 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček momofuku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jekyll: děkuji :-)

    Odpovědět

  • jekyll jekyll

    Jana Remkova: Není sladký. Je přiměřeně slaný, prostě bůček.
    V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji :-K

    Odpovědět

  • jekyll jekyll

    Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.

    Odpovědět

  • aachje aachje(autor receptu)

    cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: bucek momofuku pečený bůček v pomalém hrnci bůček cukr sůl bucek v cukru a soli momofuku recept bůček v pomalém hrnci monofuku bůček mamofuku recepty z bůčku buček v soli nakladany bucek v soli a cukru cuketka bůček buček s cukrem vysoký bůček top recepty bůček bucek na soli a cukru buček v soli a cukru bůček ala mamofuku bucek pomale peceni