Karamelovo-tvarohová bábovka

mischelinka Kuchař:

Moučníky , Bábovky 10 názorů

57

Suroviny

250 g tvarohu ve vaničce
1/2 hrnku oleje
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 dcl mléka
1 karamelový pudink prášek
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
4 vejce
2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oddělíme. Do mísy dáme tvaroh, žloutky, olej, cukry a vyšleháme. Přidáme mouku s kypř. práškem a pudingem, přilijeme mléko, nakonec přidáme z bílků sníh. 3/4 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta přidáme carob nebo kakao (je lépe ho rozmíchat v troše mléka) a dolijeme do formy. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Karamelovo-tvarohová bábovka

  • bara.it bara.it

    Moc dobra ne sucha babovka. Jen priste dam pudinky alespon dva pro zvyrazneni karamelove chuti. Pridavam bodika:yes:5:yes: a taky jednu fotku.

    Odpovědět

  • Petra M. Petra M.(neregistrovaný)

    Dělala jsem ze 3 vajec, dala hnědý cukr jen 150g (máme rádi méně sladké), dala tvaroh a půl, vanilkový pudink a kakao....obměnila jsem podle toho, co jsem měla doma, jinak recept zachován :-8, je opravdu dobrá, dělala jsem už podruhé...minule jsem ochutnala jen jeden dílek, přítel ji ,,zbagroval" celou, myslela jsem, že ho zabiju :-D.

    Odpovědět

  • PETE PETE(neregistrovaný)

    mOC DOBRÁ DĚKUJI TA RECEPT SEŠ HODNÁ TAKOVOU DĚLÁVALA BABIČKA A TA JU MĚLA NEJLEPŠÍ VRÁTILI SE MI VZPOMÍNKY NA DĚTSTVÍ PETR 45 TO BYLY ČASY :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Arlena: karobový sirup neznám, ale jednou jsem si ze zvědavosti ve zdravé výživě koupila místo čokoládové tyčinky karobovou a měla jsem co dělat, abych ji dojedla. Ovšemže to byla moje chyba, ale od té doby vím, že karob pro mne není vhodná náhražka kvalitní čokolády :-8:-8

    Odpovědět

  • Arlena Arlena

    Ok, tak ten sirup ne...dám tam normální kakao. Jiank mně třeba karobový sirup moc chutná, má takovu lehce natrpklou chuť a do jogurtu či do moučníků je naprosto geniální, takže si nemyslím, že by to bylo jenom kvůli barvě.

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka(autor receptu)

    Karob od kakaa lze chuťově rozeznat,ale to není podstatné.Sirup bych asi nezkoušela,to raději ořechy jak píše žížala nebo trochu kávy,ale nemusí být.Může to být i bez kakaa;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Arlena: asi ne, sirup je tekutý, změní hustotu těsta. Karobem se nahrazuje kakao, ale spíš kvůli barvě, chuť to nemá žádnou. Je to třeba pro ty, co jsou na kakao alergičtí;-)
    Pokud nechceš použít kakao, zkus kokos nebo ořechy:-)

    Odpovědět

  • Arlena Arlena

    Myslíte, že by šel místo karobového prášku použít sirup?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Moc hezká!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    pěkná bábověnka:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: karobový sirup tvarohová bábovka carob sirup recepty na tvarohovou bábovku karob recepty babovka s karobem tvarohové recepty carobovy sirup tvarohová bábovka s karamelem karamelová bábovka s tvarohem zdravá tvarohova babovka lehká tvarohová bábovka varohová bábovka karob sirup karobovy sirup recept bábovka kakao karamelovotvarohova babovka karobový pudink recept na tvarohové bábovky tvarohová bábovka pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo