Kuřecí stehna v medu
Kuřecí stehna na medu nás k zakousnutí lákají již od pohledu na jejich vypečenou zlatohnědou barvu. Pečení je sice zdlouhavé, ale o to více budeme odměněni lahodnou chutí tohoto šťavnatého pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
černým pepřem. Krok 2: V hrnečku si promícháme med s tukem a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme
důkladně kuřecí stehna. Krok 3: Necháme je v chladnu nejméně 4 hodiny odležet. Zbylou směs si uchováme na potírání masa během pečení. Krok 4: Před vlastní tepelnou úpravou rozpálíme troubu na 220 °C a připravíme si pekáč vhodné velikosti (vhodné je použít jenské sklo nebo keramický pekáček). Krok 5: Každé kuřecí stehno znovu potřeme
připravenou medovou směsí a stehna naskládáme do pekáče. Krok 6: Vložíme do trouby a 10 minut prudce zapékáme po jedné straně. Potom stehna otočíme na druhou stranu, opět potřeme medovou směsí a dalších 10 minut prudce zapékáme. Krok 7: Po úvodním prudkém pečení teplotu trouby snížíme na 170 °C a maso pečeme v troubě další hodinu. Krok 8: Zhruba každou čtvrthodinu stehna potíráme medovou směsí. Ke konci pečení mají krásnou hnědočervenou barvu. Krok 9: Jako přílohu můžeme použít rýži a třeba baby karotku, která svou barvou i chutí hezky doplňuje barevnou i chuťovou kompozici tohoto jídla.
Zveřejněno 28. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna v medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxm9
Moje poznámka
Kuřecí stehna v medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxm9
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 6 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 23 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 44 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 46 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí stehna,
kuřecí stehna recepty,
kuřecí stehna recept,
pečená kuřecí stehna na medu,
kuřecí na medu,
recept na kuřecí stehna,
recepty kureci stehna,
pečené kuřecí stehna na medu,
recepty na kuřecí stehna,
kuřecí stehno,
kureci stehynka na medu,
recept kureci stehna,
kuřecí křidélka na medu,
jak upéct kuřecí stehna,
recepty z kuřecích stehen,
jak dlouho se pečou kuřecí stehna,
kureci stehno recept,
recept z kurecich stehen,
kuřecí paličky na medu,
kuřecí křidélka na medu recept
Suroviny:
stehno kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
med tekutý,
olej,
šťáva citronová
Komentáře (29)
Med s olejem jsem dal na půlminutky do mikrovlnky, aby se líp promíchal a přidal jsem ještě skořici.
Kdysi mě jedna taková taky osočila, že jsem opsala recept, ani se neobtěžovala sdělit mi odkud, no nic, já jsem si jistá, že jsem ho neopsala.
Takže co kdybyste šly laskavě ke sporáku a místo tahání špíny raději uvařily pořádné jídlo své rodině?
Terezo je to čistě na tvém svědomí, pokud jsi ten recept nezkopírovala, nech slepice, ať si kdákají, já dneska upeču kuře podle tohoto receptu a je mi úplně fuk, odkud vlastně je.
recept na sýrové koule přidala naše redakce na Toprecepty.cz přesně 16. 02. 2008 v 11:57:40. Alenaaa se na Toprecepty.cz zaregistrovala přesně 10. 6. 2008 v 16:47:33.
Tím pádem logicky nemohla recept přidat, když ještě další 4 měsíce na Topreceptech nebyla zaregistrovaná. Recept jsme přidali my (z blogu o vaření - http://vareni.kvalitne.cz/bezmasa_002.html, ze kterého jsme dostali souhlas od majitelky blogu), Alenaaa přidala pouze fotografii k již uveřejněnému receptu. Je tedy celou dobu uvedená jako autorka fotografie, nikoli receptu.
Alenaaa: Takže buďte tak laskavá a než začnete někoho napadat, zjistěte si fakta!
Např topky mají: "Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno" - dole na konci stránky