Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 197 kJ / 764 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,11 g |
| Tuky | 18,22 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 202 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 111,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme těsto jako na lívance, necháme stát, až těsto trochu nakyne.
Krok 2: Pak smažíme malé bliny na lívanečníku.
Krok 3: Jeden pomažeme marmeládou, nutelou a druhým přiklopíme, pocukrujeme a podáváme horké.
Krok 4: Kdo chce, může dělat větší lívance, a plníme naslano.
Zveřejněno 6. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
Moje poznámka
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
ruské bliny,
recept na ruske bliny,
recept na ruske bliny,
blin,
co jsou bliny,
bezmasé recepty,
pánev na ruské ořechy,
ruské bliny recept,
ruský blin,
ruské bliny recepty,
jednoduché lívance,
bliny-recept,
co jsou to bliny,
bliny s kaviárem,
testo na bliny,
lívance vlasty buriana,
ruské lívance,
ruská jídla,
ruské ořechy recept,
rusky bliny
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
kvasnice,
mléko,
sůl,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení