Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třtinový cukr

yanull yanull

Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že hnědý cukr se vyrábí z řepy, a třtinový z cukrové třtiny. Obsahuje zdravou melasu, která je odpadním produktem při zpracování třtiny. Třtinový cukr obsahuje vitaminy řady B, vápník, hořčík a železo. Používá se všude jako zdravější varianta bílého cukru.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Šoulet

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z různých druhů luštěnin, např. z hrachu, fazolí,… Číst dál

Šoulet

Špalda

Špalda je nejstarší druh pšenice. Později ustoupila šlechtěné pšenici s vyššími výnosy. Špalda je… Číst dál

Špalda

Špek

Špek pochází z německého slova Speck. Špek je v podstatě uzená slanina z hřbetního sádla, převážně… Číst dál

Špek

Štrejchování (štrychování)

Štrejchování (štrychování) je potírání povrchu chleba před vložením do pece vodou. Poslouží např.… Číst dál

Štrúdl

Štrúdl je vlastně jablečný závin. Tento typ moučníku má původ v Rakousku, odkud se rozšířil nejen k… Číst dál

Štrúdl

Šunka

Šunka je masný výrobek, který zaujímá dominantní místo mezi masnými výrobky. Může být vyrobená z… Číst dál

Šunka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Javorový sirup

Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy… Číst dál

Javorový sirup

Topping

Topping je sirup nebo poleva s různými příchutěmi. Používá se k dochucení nebo ozdobení různých… Číst dál