Den španělské paelly
Chcete-li zažít Španělsko na talíři, dopřejte si pravou rýžovou paellu. Rozhodně do ní nezapomeňte dát rajčata a špetku šafránu. Hlavním tajemstvím… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete-li zažít Španělsko na talíři, dopřejte si pravou rýžovou paellu. Rozhodně do ní nezapomeňte dát rajčata a špetku šafránu. Hlavním tajemstvím… Číst dál
Whisky má svůj původ ve Skotsku a Irsku, kde se její historie začala psát v 15. století. Této lihovině původně říkalo aqua vitae (voda života nebo… Číst dál
Posezení u ohně bývá zejména pro lidi a děti z měst nevšední událost. A je jedno, zda jde o posezení v přírodě či na zahrádce. A když si na takovém… Číst dál
Jak na polévku z krůtích krků? Není to žádná věda! Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do… Číst dál
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Číst dál
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Číst dál
Mrkev v syrovém stavu obsahuje nejen vitamíny, ale i vlákninu. Kdo by nechtěl chroupat mrkev jen tak, může ji zpracovat naslano i nasladko. Je velmi… Číst dál
Tento pokrm zvaný Cordon bleu [kordon blé], často chybně psaný v restauracích jako Gordon bleu, je plněný řízek původem z Francie. Jmenuje se po… Číst dál
Kromě toho, že polévky zasytí a dodají tělu potřebné živiny, se započítávají do pitného režimu. A třeba takový silný slepičí vývar pomůže zatočit s… Číst dál
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Číst dál
Špagety carbonara jsou nejspíše nejznámější těstoviny na světě a Italové jsou na něj jaksepatří hrdí. I proto mají svůj svátek. Jde o jídlo… Číst dál
Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst dál
Přidáno před 52 minutami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Halloweenská pochoutka: Sladká jablka!
Jak na nejlepší kynuté lívance? Těsto musí mít správnou konzistenci a můžete si ho připravit dopředu. A pak už se budete jen olizovat!
Retro okénko: Katův šleh, legendární specialita devadesátek stále žije! Jak tuhle hospodskou delikatesu nejlépe připravit?