Den kynutého těsta
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Číst dál
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Číst dál
Mrkev v syrovém stavu obsahuje nejen vitamíny, ale i vlákninu. Kdo by nechtěl chroupat mrkev jen tak, může ji zpracovat naslano i nasladko. Je velmi… Číst dál
Tento pokrm zvaný Cordon bleu [kordon blé], často chybně psaný v restauracích jako Gordon bleu, je plněný řízek původem z Francie. Jmenuje se po… Číst dál
Kromě toho, že polévky zasytí a dodají tělu potřebné živiny, se započítávají do pitného režimu. A třeba takový silný slepičí vývar pomůže zatočit s… Číst dál
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Číst dál
Špagety carbonara jsou nejspíše nejznámější těstoviny na světě a Italové jsou na něj jaksepatří hrdí. I proto mají svůj svátek. Jde o jídlo… Číst dál
Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst dál
Mexická kuchyně je známá svou barevností, exotickými chuťovými kombinacemi a množstvím voňavého místního koření. To vše se spojuje i v tomto… Číst dál
Jako Češi patříme k hrdému národu pivařů a to právem, české pivo se totiž řadí mezi nejchutnější piva na světě a každoročně se u nás vypije 135 litrů… Číst dál
Fondue v překladu znamená „tavený“ a jedná se o rozehřátý sýr, který se nabírá pečivem. Pokud byste hledali národ, ke kterému originální pokrm… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Ochutnejte Tunisko! Dejte si čerstvé datle, smažené taštičky brik nebo speciální mrkvový salát
Domácí krtkův dort ve skleničce: Kromě ovesných vloček a banánu stačí jen pár ingrediencí a dezert chutná božsky
Jak peče rohlíky Josef Maršálek? Těsto podle něj nesmí při kynutí oschnout a prozradil trik, díky kterému budou nádherně křupavé