Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Trhané vepřové je americká klasika, stejně jako BBQ omáčka. Pokud se takto upravené maso peče dostatečně dlouhou dobu, výsledkem tohoto spojení je dokonalá pochoutka, kterou už pak jen stačí natrhat vidličkou na vlákna.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 824 kJ / 2 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 398,00 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Maso omyjte, důkladně osušte a ze všech stran do něj vmasírujte BBQ omáčku. Krok 2: Pekáč vystelte alobalem tak, aby ze všech stran dostatečně přečuhoval a mohli jste do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položte na alobal, ale ještě nezavírejte - nejdřív bude potřebovat zatáhnout na vyšší teplotu. Krok 3: Strčte ho do rozehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch pěkně nezhnědne. Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 °C. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě tak 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být nějakých 90 °C. Krok 4: Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovejte. Zvyšte teplotu trouby na 250 °C a pečte do křupava zhruba 10-15 minut. Krok 5: Po vyndání z trouby zase zabalte do alobalu a nechte cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř.
Zveřejněno 4. 4. 2016 10:49
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W0WQ
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 1 hodinou
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 2 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 3 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 4 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 15 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 17 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 17 hodinami
Komentáře (1)