Trhanec s višňovou omáčkou

Marta Kuchařka: Marta

Sladká jídla 13 názorů

Suroviny

250 g tvarohu
2 vejce
4 lžíce oleje
50 g moučkového cukru
50 g hrubé mouky
vanilkový cukr
citrónová kůra
špetka soli
2 lžíce mléka
omáčka:
kompotované višně bez pecky
cukr
vanilkový pudink
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše vyšleháme a řídké těsto nalijeme do vymazaného pekáče, v předehřáté troubě upečeme. Ještě horký trhanec roztrháme vidličkou.

  2. Višně i se šťávou dáme vařit, přisladíme dle chuti a zahustíme pudinkem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme.

  3. Trhanec přelijeme omáčkou a můžeme ozdobit zakysanou smetanou atd.

Poznámka

Často dělávám i se žahourem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trhanec s višňovou omáčkou

  • rebeka rebeka

    1974andrea: díky:-) někdy, až mě bude honit mlsná, a to nebude dlouho trvat:-8:-D, páč dortík už skoro není, si tohle udělám:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rebeka:Normální nízkej. Já to někdy dělám i po částech na pánvi, je to rychlejší;-) V ostatních receptech není v těstě tvaroh a je to taky dobré, je to vlastně takové palačinkové těsto.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: takže normální plech nebo s vyšším okrajem:-?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rebeka:Nadi klasika, neměla by to být moc vysoká vrstva. Já to dělám podle naší babi a ta to roztrhá a ještě opéká roztrhané, aby to bylo co nejvíc opečené;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jak má být velký plech:-?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Marta:Rádo se stalo;-), já jsem si pochutnala:-p

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Andreo, vypadá to báječně:-p, za fotku děkuju;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dnes jsem dělala jako chuťovku trhanec, ale s domácí marmeládou z ostružin, malin a borůvek, tak doufám, že nevadí když přidám foto;-)

    Odpovědět

  • Helča Helča (neregistrovaný)

    :yes::yes::yes: je to opravdu výýýbornéé i samotný trhanec :-) na oběd to bude s kompotem a pudinkem :-p

    Odpovědět

  • zerduška zerduška (neregistrovaný)

    je to vynikající!!!
    Dělala jsem ho podle receptu, ale přidala jsem půl prášku do pečiva, takže vzniklý produkt byl nadýchaný. Netrhala jsem, ale krájela. k tomu jahodový džem a šlehačka - nebe v hubě!
    jen by mě zajímalo, jak to chutná studené, ale na to si musím počkat na příště, kdy upeču rovnou dvojitou dávku.

    Odpovědět

  • Ondra Ondra(neregistrovaná)

    Dělají to na Stubai...

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    tohle dělávala moje babi a vskutku výýýýýtečné:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Trhanec jsem jedla min. týden v Rakousku. Podávají ho tam na talíři posypaný jen moučkovým cukrem a vedle v mističkách byly různé ovocné marmelády/omáčky (jedna mi připadala jako normální jablečná dětská přesnídávka). Byla to dobrota :-p:-* - asi ho udělám rodince k večeři.;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: trhanec trhanec recept recept na trhanec trhanec s ovocnou šťávou trhanec s jahodami domaci trhanec trhanec v troubě trhanec s malinovou šťávou trhance mafiny hrnkové mafiny hrnkové trhance recept recepty trhanec sladký trhanec trhanec s ovocnou omáčkou ovocný trhanec recept trhanec trhanec s višněmi vanilková omáčka bezlepkový trhanec

Zapomněl/a jsem heslo