Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

leden
2

Den věnečků se šlehačkou


Den věnečků se šlehačkou
Zdroj: Toprecepty

Národní den

Den věnečků se šlehačkou slavíme každoročně 2. ledna. Odpalované těsto spolu s vanilkovým krémem a šlehačkou tvoří kombinaci, které se nedá odolat. Na našem webu najdete, jak na odpalované těsto i jak na věnečky.

Oblíbené věnečky z odpalovaného těsta bývají plněné krémem z pudinku a šlehačky. Těsto na tuto dobrotu není sice nejsnadnější na přípravu, ale když dodržíte správný postup, mělo by se podařit.

Pálené (odpalované) těsto se dělá z tekutiny (voda, mléko nebo půl na půl), tuku (olej, sádlo, máslo nebo Hera), špetky soli, mouky (podle použití hladká, polohrubá, hrubá nebo celozrnná) a vajec. Tekutinu se solí a tukem přivedeme k varu. Poté vsypeme mouku a na mírnou teplotu mícháme. Hrnec odstavíme ze sporáku ve chvíli, kdy se na jeho dně začne tvořit bělavý povlak. Necháme chladnout, a ještě do vlažného těsta zapracujeme vejce

Ideálně zpracované odpalované těsto je hladké bez hrudek, pružné a dostatečně měkké. Musí se dát roztírat či stříkat sáčkem s trubičkou. Připomíná hodně hustou kaši. Hodí se nejen na věnečky, ale také na větrníky či banánky.

Jak nastříkat věnečky z odpalovaného těsta

Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou do mouky naznačíme kolečka. Následně dáme těsto do stříkačky na těsto či do cukrářského sáčku, poté stříkáme na naznačená kolečka věnečky, poradím vám náš videonávod. Každé kolečko "objedeme" pěkně dvakrát. Kolečka děláme s dostatečnými rozestupy. Plech poté vložíme do trouby vyhřáté na 203 °C. Po deseti minutách pečení "ubereme" na 180 °C a dopečte dorůžova. Aby vám věnečky tvz. nespadly, v žádném případě troubu během pečení neotvírejte. Ihned po vytažení z trouby každý věneček podélně rozkrojíme na dvě části. Věnečky plníme žloutkovým krémem či šlehačkou

Kdo by neměl promeškat Den věnečků se šlehačkou?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více