Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dřeň

yanull yanull
Dřeň

Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je-li to  nutné, a dáme zamrazit. Z dření lze vyrobit zmrzliny a ochutit poháry. Smícháním s tvarohem získáme zdravou svačinku. V horkém létě je dřeň chutným osvěžením.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kardamom černý

Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál

Kardamom černý

Kardamom zelený

Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál

Kardamom zelený

Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál

Kari koření

Karkade

Karkade je ibiškový čaj, připravovaný ze sušených zdužnatělých květů ibišku súdánského. Je… Číst dál

Karkade

Karob

Karob (svatojánský chléb) je jedlým plodem stálezeleného subtropického stromu rohovníku obecného.… Číst dál

Karob

Kaštan jedlý

Kaštan jedlý je plodem kaštanovníku jedlého, dlouhověkého stromu, dosahujícího výšky až 30 m.… Číst dál

Kaštan jedlý

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Naposledy jste si prohlédli