Falešná svíčková
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje,… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení… Číst dál
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např.… Číst dál
Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál