Falešná svíčková
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál
Cibule šalotka pochází z orientálních zemí. Někdy se jí říká množilka nebo česnek askalonský. Roste… Číst dál
Šalvěj lékařská je bylinka, která je ceněná v lidovém léčitelství i v kuchyni jako koření. Je silně… Číst dál
Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z… Číst dál
Škubánky jsou jídlem z vařených brambor, které mají rády zejména děti. Brambory se ještě před… Číst dál
Šmakoun je zdravá dietní potravina, ideální alternativa masa a sýru. Jedná se o bílkovinovou hmotu,… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál