Falešná svíčková
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v… Číst dál
Josta je kříženec černého rybízu a angreštu, pěstovaný jako netrnitý keř nebo stromek. Existuje… Číst dál
Julep je alkoholický nápoj s čerstvou mátou peprnou a ledem, který představuje výborné osvěžení pro… Číst dál
Jako jung food se označují potraviny ne příliš zdravé. Mají vysoký kalorický obsah a zároveň nízkou… Číst dál
Kadeřávek je kadeřavá listová kapusta s vysokým obsahem vitamínu C. Snadno se pěstuje, snáší mráz,… Číst dál
Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál