Falešná svíčková
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál
Kysanému zelí se říká "domácí vitamínová bomba". Je velmi jednoduché na přípravu a má mnoho… Číst dál
Kyselina citronová se nachází v mnoha druzích ovoce a zeleniny, největší koncentrace je v… Číst dál
Lahůdkové droždí jsou sušené vločky droždí, jehož složkou je sladový výtažek. Nepoužívá se ke… Číst dál
Langoše jsou původem z Maďarska. Jedná se o pokrm z kynutého těsta, z mouky a tekutiny, ve tvaru… Číst dál
Langusta patří k nejmohutnějším mořským korýšům. Dospělý jedinec může vážit až 8 kg. Nemá klepeta,… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál