Falešná svíčková
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné… Číst dál
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do… Číst dál
Rozinky nebo taktéž hrozinky jsou sušené bobule vinné révy. Rozinky se liší dle druhu vinné révy,… Číst dál
Rubování je metoda přípravy masa. Pokud je maso naložené v marinádě, olejová vrstva zabrání… Číst dál
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat… Číst dál
Rum je alkoholický nápoj, destilovaný z melasy nebo z cukrové třtiny. Rumů existuje několik druhů.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál