Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové koření

cathleen cathleen
Nové koření

Nové koření jsou sušené plody pimentovníku pravého (Jamajka), s kořennou až palčivou chutí, připomínající hřebíček, skořici, muškátový oříšek i pepř (někde je proto nazýván jamajským nebo hřebíčkovým pepřem). Použití nachází v omáčkách a polévkách, přidává se do uzenin, k zavařované zelenině, k nakládání nebo marinování masa.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Eintopf

Eintopf spojujeme hlavně s německou kuchyní, ale najdeme jej i v kuchyních jiných zemí. Jedná se… Číst dál

Eintopf

Ementál

Ementál je původní švýcarský sýr. Poznáme jej podle toho, že je uvnitř děrovaný. Vyrábí se ve tvaru… Číst dál

Ementál

Empanadas

Empanadas jsou šátečky z křehkého máslového těsta, které se plní různými nádivkami - masovou,… Číst dál

Empanadas

Espuma

Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál

Espuma

Estragon

Estragon je proslulá bylinka francouzské kuchyně. Používá se k ochucení různých pečených nebo… Číst dál

Estragon

Fajitas

Fajitas je jídlo mexických rančerů, kteří žili na západě Texasu. Hovězí nebo i kuřecí maso se… Číst dál

Fajitas

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Štramberské uši

Štramberské uši jsou cukrářským výrobkem z perníkového těsta, stočeného do tvaru kornoutu. Tradičně… Číst dál

Štramberské uši

Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál

Věneček

Charlotta

Charlotta je dort nebo moučník, lehký jako vánek, uvnitř se skrytým tajemstvím. Jeho příprava je… Číst dál

Charlotta

Baklava

Baklava je tučný a velmi sladký zákusek, oblíbený v Turecku a na Balkáně. Je to pochoutka z… Číst dál

Baklava

Dezert, desert

Slovem dezert se označuje zákusek, většinou podávaný na závěr menu. Jde obvykle o malou porci… Číst dál

Dezert, desert

Krachle

Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál

Krachle