Pečený lilek s česnekem

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Zeleninová jídla 25 názorů

Suroviny

2 lilky
2 palice česneku
mletý pepř (hrubě)
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme.

  2. Do dužiny uděláme zářezy, abychom neprořízli spodní slupku.

  3. Do jednotlivých zářezů vložíme tenké plátky oloupaného česneku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C přibližně hodinu (30 min. přikryté alobalem, poté odkryté).

  4. Podáváme jako přílohu k masu nebo jen s pečivem, či bramborem.

Poznámka

Lilek jsem dnes udělala spolu s http://www.toprecepty.cz/recept/15585-karbanatky-s...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený lilek s česnekem

  • ne.ver ne.ver

    Meli jsme to vcera k veceri a bylo to dobre. Chutove to trochu pripomina bramborak.

    Odpovědět

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

    Absošmoulní žraso... palec nahoru!:yes:

    Odpovědět

  • Ívy Ívy(neregistrovaný)

    áá Baklažán ala Jean! miluju tuhle úpravu. Já ještě přidávám navrch provensálské bylinky či čerstvý tymián a na závěr zasypu trochou parmezánu

    Odpovědět

  • Marketa Marketa(neregistrovaná)

    Skvely a jednoduchy recept. Mne skoro chutnal jeste lepe druhy den, nakrajela jsem to nastudeno na platky a snedle i se slupkou. (lilek byl organicky pestovany) Slupka pres noc bezvadne zvlacnela.

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    markovaklatovy@seznam.czMusím se přidat ke kladnému hodnocení.Dnes byl lilek k obědu,je to vynikající.Děkuji za rychlý recept.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Rob: Ano, absolutní souhlas - tato úprava lilku nemá chybu:yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Rob Rob(neregistrovaný)

    :yes: Perfektní recept. Lilek jsem dělal poprvé, našel jsem tento jednoduchý recept a předčilo to mé očekávání.:yes:

    Odpovědět

  • Eliz Eliz(neregistrovaný)

    Ja som skúšala tento recept a môžem povedať, že nebol lepší ako z http://lilek.net/zapeceny-lilek

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    martino, jsem ráda, že chutnalo :-K

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Isu zasloužený bodík přidělen. Lilek byl fenomenální, jen jsem nepekla pod alobalem, ale přímo.:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    martino, určitě ano ;-) dej pak vědět, jak dopadlo :-)

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Isu chtěla bych tento recept vyzkoušet. Mám 2 lilky a ty váží dohromady téměř kilo. Bude stačit péct je hodinu?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Michs, baklažány mám veľmi rada a roky ich pripravujem na všetky možné spôsoby, ale doteraz som neprišla na to, kedy a prečo a ktorý baklažán bude horký...(niekedy bol taký aj po vypotení, niekedy nebol horký ani bez potenia...:-))

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    Tak to skusim podla teba, ked budu mat pekne lilky, aspon z 1 polovicky urobim takto ;-) bez vypotenia

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    michsamant, chvíli mi trvalo, proč by měla teplota lilku souviset s vypocením :-8:-D, ale už mi to došlo...ne nebyl hořký, měl výrazně česnekovou chuť a byl výborný....ze zbytku jsem teď udělala "kaviár" ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pečený lilek pečený lilek v troubě lilek v troubě lilek úprava výborné recepty z lilku pečený lilek recepty pečený lilek recept lilek pečeny recept na pečený lilek jednoduchá úprava lilku pečený baklažán pečené lilky lilek a jeho úprava uprava lilku pečení lilek peceny v troube recept lilek v troubě lilek lilek na česneku zapečený lilek s česnekem pečené lilky s česnekem

Zapomněl/a jsem heslo