Ossobuco

Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Velouté (veluté) je základní světlá omáčka, v níž se jíška (na rozdíl od bešamelu místo mléka)… Číst dál
Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál
Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál
Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje… Číst dál
Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Mořské řasy bychom mohli nazvat slovy "mořská zelenina". Obsahují více vitamínů a minerálů než… Číst dál
Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál
Ančovičky jsou vžitým termínem pro sardelky, to znamená mořské rybky, které dorůstají délky 10 - 15… Číst dál
Tato mořská ryba obývá chladnější vody Atlantského oceánu. Může dorůst až do délky 2 m a váhy 90 kg… Číst dál
Tuňák je mořská ryba, dosahující míry až 250 cm a váhy 2,5 tuny. Živí se drobnými rybami. Je… Číst dál
Oranžát spolu s citronátem se nazývají sukkada. Je to vlastně kandovaná kůra z pomerančů a citronů,… Číst dál