

Dietní segedínský guláš s krůtím masem
1 porce Dietní recepty , Redukční 14 názorů
Suroviny
- 150 g krůtího masa (ne prsa)
- 250 g kysaného zelí
- 100 g kysané smetany 8 %
- 100 g cibule
- 1 g olivového oleje
- koření:
- sůl
- červená sladká paprika
- drcený kmín
- pepř
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme.
Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby podlijeme vodou. Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme.
Recept je vhodný jako oběd. Při redukční dietě podáváme bez přílohy!! Při udržování hmotnosti můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.
Poznámka
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
Obsah energie: 1 562 kJ
Bílkoviny: 24,25 g
Sacharidy: 11,5 g
Tuky: 16,7 g
Cholesterol: 99 mg
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Dietní segedínský guláš s krůtím masem
-
výborný, lepší než z vepřového a vhodný i pro malé děti.
-
Mohu použít i kuřecí maso ?
-
Zdravím
Recept je výborný a při dietě mi pomohl. Jen musím podotknout, že pokud chcete opravdu zhubnout, je příloha k obědu a večeři vždy nutná. Na večeři ideální příloha dušená zelenina např. ke kuřecímu, krutímu masu. V tomto případě si ke gulášku dávám celozrný chléb, ale existují i dietní knedlíky, určitě je tady někde najdete :) -
Je výborný, už ho z vepřového ani nevaříme
-
No, milý institute, tohle jsem taky přehlídla
-
toje fakt nejlepčí to je z vepřového plecka
-
...povídejte si co chcete...nejlepší segedýn je z vepřového plecka....
-
Dobrý nápad,fandím krůtímu masu,zrovna jsem chtěla segedínský guláš vařit a na lístku do obchodu mám napsané vepřové maso,změním na krůtí
-
vyzkoušeno, chutnalo a to i bez smetany
-
to už je na mě moc dietní ale jinak
ukládám na dietní období
-
A já jsem ještě nikdy nejedla dietní segedín...
Každopádně ukládám.
-
Nebudete mi to věřit, ale včera jsem se rozmýšlela zda z krůtího stehna segedýn uvařit nebo kuře, vyhrálo kuře, ale segedýn ukládám a jistě brzy vyzkouším, 1.bodík posílám
-
-
zajímavé, z krůtího masa jsem ještě segedín nejedla...určitě zkusím