Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štefanovské sciskanice

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, + vaření brambor)

24. 4. 2008 14:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 426 kJ / 2 970 kcal
Bílkoviny77,33 g
Tuky80,25 g
Vláknina37,36 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy465,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

26. 11. 2016 12:31

Emil: Ja nevravím, že sú oškvarkové.:-) Takto sa robia sciskanice na Zemplíne a Above a podávajú sa k hustej polievke, najčastejšie fazuľovej. Preto neviem, či by ten kôpor tam sedel. Ale pokiaľ by to nebolo k polievke, tak si ten kôpor viem predstaviť.;-)

Emil

26. 11. 2016 12:04

Ano aj tak sa dajú robiť, ale potom už nie sú oškvarkové, ale smotanové. Inak recept sa mi velmi lubi musím si ho vyskúšat. Ja by som vyskúšal dat do ních, aj trochu kôpru.

JanaDorazinova

30. 6. 2013 19:55

danielle72: že jo??:-))

danielle72

30. 6. 2013 19:13

Tohle mě dostalo :yes:- okamžitě ukládám a brzy i zrealizuji ;-)

JanaDorazinova

7. 2. 2012 13:38

Úžasný recept. Udělala bych to asi s tou Nivou. Mám dojem, že něco podobného jsem už dělala na slovenských Topkách. Je mi líto, že je tady tak málo bodů, tohle by si zasloužilo vyzkoušení:-p

Věrka.

27. 4. 2010 15:14

To je moc zajímavý recept, ještě jsem nikdy nic takového nedělala. No, co není může být.

tejaja

28. 5. 2009 20:47

Jarka, tak vtedy som ani ja nevedela, že ty si voľajaký bezstavovec :-D:-D:-D:-D:-D
Díky za tu pochvalu, já se snažím, pro mne je čeština a slovenština jedno a to samé... Holt, jsme staré struktury:-D:-D

zizala

28. 5. 2009 19:59

:-O:-D:-D Teri, jak tak čtu svůj komentář z 25. 4. 08...to je z doby, kdy jsem ještě nevěděla, že tejaja jsi Ty...pletla mě Tvoje dokonalá čeština:-)):yes:

tejaja

28. 5. 2009 17:45

Bagina, Nivu nie, ale tá bryndza tam bude výborná. Troška ju rozrieď mliekom alebo smotanou, aby sa ti dobre rozotierala.:-D

Bagina

28. 5. 2009 13:35

Chutnaly nám s mlékem, příště do nich přidám ještě trochu brynzy nebo nivy.

iljuša

30. 11. 2008 09:46

Peču doma také - sciskance - manžel je původem slovák. Jen je uvnitř pomažu olejem, posypu pepřem a solí a pak už jen baštíme upečené mňamky :-))

tejaja

26. 4. 2008 08:38

Má to mít takovou jemně smetanovou chuť, trochu slanou, možná to chtělo více smetany, nebo více osolit, nevím, musela bych to ochutnat. Taky jíme s kefírem a kyselým mlékem, někdo s hustými polévkami, jako fazovou.

zizala

25. 4. 2008 23:57

Podávala jsem je jen tak s mlékem, já jsem měla kefír. Má to být takové skoro bez chuti? Měli jsme při jídle pořád pocit, jako by to ještě něco chtělo...ale nevíme co:-))

tejaja

25. 4. 2008 21:04

zizala, s čím jste to podávala ?

zizala

25. 4. 2008 20:14

Tak jsem to před chvilkou dopekla k večeři...naprosto netuším, jak to má chutnat, nikdy jsem nic takového nejedla. Myslela jsem, že to bude něco jako slané palačinky. Přiznám se, nijak nás to neoslovilo.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: acti fry recepty recepty acti fry kuskusové placky actifry recepty recepty actifry kuskus placky sciskance placky z kuskusu actifry návod fry video.cz tefal actifry návod video video tefal acti fry actifry diskuze kuchařka k actifry stiskanice acti fry kuchařka recepty v acti fry recepty acti fry recept acti fry recepty-tefal actifry

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, žloutek, droždí, máslo, sůl, smetana kysaná, krupice dětská, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Štefanovské sciskanice

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4p