Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami

Polévky Doba přípravy: asi 15-20 minut 6 názorů

Polévky Doba přípravy: asi 15-20 minut 6 názorů

Suroviny - porcí

droždí
červená cibulka (můžete ale použít i jinou)
zelené konce jarní cibulky
mléko
sůl
kmín
libeček
pažitka
petrželka
domácí nudle
pár lžic drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na drobno nakrájenou červenou cibulku, přidáme droždí, které důkladně rozmícháme.

  2. Droždí v průběhu musí projít několika fázemi-nejdříve se hrudky rozmíchané s cibulkou musí rozpustit a vytvořit souměrnou tekutinu.

  3. Potom se droždí musí znovu "zpevnit" a skoro pevná kaše, která se postupně při smažení rozvoní, se zakápne několika lžícemi vývaru.

  4. Po celou dobu "přeměny" droždí musíte důkladně míchat, aby se droždí s cibulkou moc nepřichytávalo ke dnu.

  5. Zalijte vodou, přidejte sůl a kmín.

  6. Chvilku vařte, přisypte bylinky, rozkrájené kousky jarní cibulky, přilijte mléko a nechte jen dojít.

Poznámka od kuchařky

Recept na domácí nudle mám odsud z Top receptů. Autorem toho, který jsem si vybrala já: www.toprecepty.cz a recept se jmenuje Domácí nudle a flíčky.

Komentáře k receptu Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami

Tématické fráze: drozdova polevka recept polévka z jarní cibulky drožďová polévka polévka s jarní cibulkou polévka s jarni jarní cibulky drozdova polevka. jarní cibulka polévka drozdová polevka s maslem polevka se cibulka polévka jarní cibulka recepty jarni cibulka recept polevka jarni cibulky hydinový vývar recept