Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami

Nina.Angels Kuchařka: Nina.Angels

Doba přípravy: asi 15-20 minut - porcí Polévky 6 názorů

Suroviny

droždí
červená cibulka (můžete ale použít i jinou)
zelené konce jarní cibulky
mléko
sůl
kmín
libeček
pažitka
petrželka
domácí nudle
pár lžic drůbežího vývaru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na drobno nakrájenou červenou cibulku, přidáme droždí, které důkladně rozmícháme.

  2. Droždí v průběhu musí projít několika fázemi-nejdříve se hrudky rozmíchané s cibulkou musí rozpustit a vytvořit souměrnou tekutinu.

  3. Potom se droždí musí znovu "zpevnit" a skoro pevná kaše, která se postupně při smažení rozvoní, se zakápne několika lžícemi vývaru.

  4. Po celou dobu "přeměny" droždí musíte důkladně míchat, aby se droždí s cibulkou moc nepřichytávalo ke dnu.

  5. Zalijte vodou, přidejte sůl a kmín.

  6. Chvilku vařte, přisypte bylinky, rozkrájené kousky jarní cibulky, přilijte mléko a nechte jen dojít.

Poznámka

Recept na domácí nudle mám odsud z Top receptů. Autorem toho, který jsem si vybrala já: www.toprecepty.cz a recept se jmenuje Domácí nudle a flíčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami

Tématické fráze: drozdova polevka recept polévka s jarní cibulkou drožďová polévka polévka z jarní cibulky drozdova polevka. jarní cibulka polévka drozdová polevka s maslem polevka se cibulka polévka jarní cibulka recepty jarni cibulka recept polevka jarni cibulky hydinový vývar recept

Zapomněl/a jsem heslo