Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené řezy

Lehounké nepečené řezy se vám rozplynou na jazyku. Pudinkový krém je odlehčený sněhem z bílků, díky čemuž má úžasnou strukturu, skoro jako pěna. Tento dezert máte hotový během chvilky a kromě krému na něj potřebujete jen sušenky a šlehačku.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

forma 30x30 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 190 kJ /
2 674 kcal
Bílkoviny62,98 g
Tuky45,53 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 796 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy501,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hranaté formy (30x30 cm) vyskládáme sušenky. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého postupně zašleháme cukr. Krok 3: Uvaříme pudink s cukrem a ještě do horkého pomalu zamícháme sníh z bílků. Krok 4: Hotový krém nalijeme na sušenky, uhladíme a necháme vychladnout. Krok 5: Ze smetany a ztužovačů ušleháme pevnou šlehačku a natřeme ji na vychladlé řezy. Krok 6: Nakonec moučník postrouháme čokoládou.

TIP: Jak nastrouhat čokoládu

Zveřejněno 10. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noVE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noVE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tyhle řezy si pamatuju od babičky, milovala jsem je 😍 je na čase abych je připravila i já :)

Chutný moučník, jen náplň úplně neztuhla, takže nezbylo než opatrně přesunout porce do misek a přizdobit ještě šlehačkou a čokoládou:-D

:-)<3:yes::yes: Výborný nepečený moučník, občas ho také dělávám. Ten krém pudink s bílky je skvělý Bez problémů používám (podle potřebny různé velikosti) na nepečené řezy hranatou krabičkku vyloženou potravinářskou fólií, vyndat to šlo vždy jen musí přesahovat přes okraje. :-K

mika59: děkuji moc :-K zkusím ještě do pátku sehnat tu otevírací a když se nepodaří ,dám fólii , hezký den :-K :-K

zdenka.s: Zdeni vystel ji potravinovou folií a po tom s ní vytáhneš. Když to ztuhne tak folie pomůže.

mika59 : mám formu 30x30 ,ale není otevírací,to je asi špatně ,že ? :-(

zdenka.s: Do bílků...:-K:-K Upravím to..

To je nádherné pokoukání, koho by nezlákalo :yes: tak i mě :-)
Studuji recept a asi budu za trubku ,ale : prvních 150g cukru je do pudinku a těch 100g do šlehačky ?
Jen pro ujištění . . . Děkuji <3

nechápu, proč tolik balení BB sušenek, když se dávají jen v jedné vrstvě.:-O

Alena: Napsala jsem 3 balení, ale přece, každý má jinou formu, tak než by chyběly tak raději ať zbudou....si myslím já....není to nic co zbude a zkazilo se to...:-).měla jsem formu 30x30 :-)

Tak nevím,ale do horké směsí vmíchat ušlehané bílky?

Marie: Už se tady někdo ptal. Zrovna před nedávnem jsem je dělala znovu, (přefocovala jsem to) a je to takhle dělané. Jinak nemám k tomu co říct. :-)

Marie: Nevidím v tom problém,ty bílky se v tom horkém jakoby "zapečou" jednak ten krém malinko nabude a jednak po vychladnutí víc drží tvar. Je to stejné, jako když do listových trubiček děláte bílkový sníh. Tam také pomalu lejete do ušlehaných bílků vařící cukrový sirup a ty bílky zvětší svůj objem a perfektn+ drží a mokře netají. Stejně tak dělám sníh na žemlovce,aby mi držel pevnou čepici na povrchu

Dobrý nápad.Já dělám z Be Be sušenek metrové řezy.Vynikající.

:-p:-K

Alena M.:Ne je to jak fotce:-K:-K

nada: Pěkné ale to už je jiný recept:-K:-K

Taky dělám jen nedávám bílky a šlehačku.Jen sušenky pudink zase sušenky a pudink,dle toho pro kolik lidí.A vypadá hezky když na každé patro je jiný pudink.

Tématické fráze:
nepečené řezy, řezy z bebe sušenek s pudinkem nepečené, nepečené řezy z bb sušenek, řezy z bb sušenek nepečený, řezy z bb sušenek, bb sušenky řezy, nepečený řez z bb sušenek, recept na řezy z bb sušenek, bb řezy s pudinkem, pudinkové řezy z bb sušenek, nepeceny rez, nepečene bebe řezy, nepecene rezy ze susenek, metrový řez z bebe sušenek, bb rezy, nepečené řezy z bb sušenky, nepeceny rezy, nepečené pudinkové řezy, nepecene, nepečené cukrový

Suroviny:
sušenky bebe, cukr, mléko, pudink vanilkový, bílek, cukr, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu