Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakmile na jaře začínají sílit řapíky rebarbory, znamená to začátek sezóny sladkých kynutých knedlíků. Po rebarboře nastupují na řadu jahody, borůvky, meruňky, ryngle i švestky. Dobře ochucené knedlíky budou mít u rodiny určitě úspěch. Víte však, jaká mouka je do kynutých knedlíků nejvhodnější?

Kynuté knedlíky jsou báječným sladkým jídlem, před kterým přijde k chuti polévka např. kulajda nebo čočková. Těsto na knedlíky je  potřeba nechat dostatečně vykynout, pak rozdělit na kousky a zabalit do nich ovoce s trochou cukru. Po uvaření je nutné knedlíky ihned propíchat vidličkou, aby se nesrazily.

Jakou mouku do kynutých knedlíků

Kynuté knedlíky se připravují jen z několika surovin, přičemž důležitou z nich je mouka.

  • Knedlíky mají být po uvaření krásně kypré a nadýchané, správné konzistence těsta dosáhneme díky hrubé mouce. Knedlíky s hrubou moukou můžete uvařit podle úvodního videa.
  • Některé recepty počítají i s polohrubou nebo dokonce hladkou moukou, v tom případě je pro větší kyprost vhodné část mouky nahradit krupicí.
  • Pro vyšší výživnost se doporučuje používat alespoň část mouky celozrnné, může být pšeničná, případně i špaldová. Nicméně knedlíky pak budou hutnější a méně nadýchané.

Jakou mouku používáte do kynutých knedlíků vy? Budeme rádi, když nám dáte vědět, jaká mouka se vám nejlépe osvědčila.

Komentáře

Další tipy a triky