Aspik z kuřecího masa se zeleninou

Merylas Kuchař:

Studená kuchyně 21 názorů

515

Suroviny

Zhruba 250 - 300 g kuřecích prsou
100 - 150 g mražené zeleniny nebo čerstvé
sůl dle potřeby
6 kuliček celého pepře
1 kuličku nového koření
1 malý bobkový list
20 g sypké želatiny
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí a odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.

  2. Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.

  3. Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.

Poznámka

Tento recept je takový dietnější, můžeme uvařit dohromady i maso s kuřecími skelety, chuť bude silnější.

Silikonové formičky na muffiny není třeba potírat olejem. Jiné, umělohmotné bych mírně potřela.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspik z kuřecího masa se zeleninou

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    želatina sypká na vaječnou je fajn a´dá se sehnat všude,mám chut zkusit plátkovou

    Odpovědět

  • Daniela Jordánová Daniela Jordánová(neregistrovaný)

    Miluju aspik, snažila jsem ho vytobit jako moje babička, ale nebylo to ono. Nyní zkouším podle návodů vašich a mám ho stále lepší a vymakanější.Moc nám všem chutná.:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    nádhera, jistě vyzkouším, děkuji za inspiraci:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Skvělé, zítra zkusím:yes::yes::yes:
    +13:-))

    Odpovědět

  • Gef Gef(neregistrovaný)

    Super recept, doporučil bych ještě recepty z této stránky recepty-z-kureciho-masa.cz

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak toto brzy vyzkouším. Vypadá to velice chutně a přitom je to dietní:yes::-K;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Merylas - to je opravdu dobrůtka :-D:yes: - dělávám, používám želatinu na vaječnou tlačenku a ta nikdy nezklamala, tak ji Aničko zkus:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Aničko,děkuji za vyzkoušení a fotečku. Je mi líto, že jsi měla se želatinou problémy. Když jsem začala s ní pracovat já, tak vím, že jsem udělala chybu v tom, že jsem měla tekutinu na rozpuštění želatiny moc teplou. Teplota nemá přesáhnout 60°C, želatina pak neztuhne. Nebo pak jedině více tekutiny, nebo méně želatiny. To se mi už ve spěchu taky podařilo:-)) To ale asi nebude Tvůj případ, tak pak opravdu nevím.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Merylas,dělala jsem z kuřecího stehna a pochutnali jsme si:-pJe to jiné,než jen se salámem;-)Něco se mi ale zvrtlo,nevím,co-želatina nechtěla moc houstnout,to se mi ještě za celou dobu nestalo:-)Až budu dělat příště,přidám ti lepší fotku:-*Bodík jsem už poslala,tak dnes jen tu mou chděrku výtvor:-D:-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělala jsem před chvílí:-))Maso nebylo,jen salám junior a dala jsem moravanku.Tyto teceptíky nikdy nezklamou :-))a v tomto horku s cibulkou a octem fajn osvěžení:-D8 bodík cestuje:yes::-K

    Odpovědět

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    Ahoj kuchaři, moc pěkný...vypadá to jako by to dělala moje mamka :) chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti jak nejlépe připravit velkou rybu? Sumce. Mohli by jste mi něco doporučit? Může to být i dražší když teď už vydělávám slušný peníze (kdyby jste taky chtěli tak koukněte na m u z e m e v s i c h n i .b l o g. c z), slušné zhodnocení času i peněz díky jednomu matematikovi. Každopádně díky za radu, Vašek

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Moc hezký recept, hned udělám koncem týdne, posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Majko, díky za připomenutí:-) kdysi jsem aspiky hodně dělala, teď když koukám, na ty pěkně barevné fotky:yes: tak se do toho určitě pustím zas:-) ukládám a posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jani, Kaufland je už i v Bohumíně a to je taky dost blízko;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: aspik aspik recept domácí aspik vaječný aspik kuřecí tlačenka jak se dela aspik jak udelat aspik recept na aspik vaječný zeleninový aspik prášková želatina na aspiky zeleninovy aspik recept recept na vaječný aspik recepty aspik aspiky jak udělat želatinu recept aspik kuřecí prsa v aspiku babicovy recepty z kuřecího masa dietni aspik želatina na maso

Zapomněl/a jsem heslo