Aspik z kuřecího masa se zeleninou

Merylas Kuchař:

Studená kuchyně 21 názorů

515

Suroviny

Zhruba 250 - 300 g kuřecích prsou
100 - 150 g mražené zeleniny nebo čerstvé
sůl dle potřeby
6 kuliček celého pepře
1 kuličku nového koření
1 malý bobkový list
20 g sypké želatiny
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí a odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.

  2. Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.

  3. Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.

Poznámka

Tento recept je takový dietnější, můžeme uvařit dohromady i maso s kuřecími skelety, chuť bude silnější.

Silikonové formičky na muffiny není třeba potírat olejem. Jiné, umělohmotné bych mírně potřela.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspik z kuřecího masa se zeleninou

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    želatina sypká na vaječnou je fajn a´dá se sehnat všude,mám chut zkusit plátkovou

    Odpovědět

  • Daniela Jordánová Daniela Jordánová(neregistrovaný)

    Miluju aspik, snažila jsem ho vytobit jako moje babička, ale nebylo to ono. Nyní zkouším podle návodů vašich a mám ho stále lepší a vymakanější.Moc nám všem chutná.:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    nádhera, jistě vyzkouším, děkuji za inspiraci:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Skvělé, zítra zkusím:yes::yes::yes:
    +13:-))

    Odpovědět

  • Gef Gef(neregistrovaný)

    Super recept, doporučil bych ještě recepty z této stránky recepty-z-kureciho-masa.cz

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak toto brzy vyzkouším. Vypadá to velice chutně a přitom je to dietní:yes::-K;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Merylas - to je opravdu dobrůtka :-D:yes: - dělávám, používám želatinu na vaječnou tlačenku a ta nikdy nezklamala, tak ji Aničko zkus:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Aničko,děkuji za vyzkoušení a fotečku. Je mi líto, že jsi měla se želatinou problémy. Když jsem začala s ní pracovat já, tak vím, že jsem udělala chybu v tom, že jsem měla tekutinu na rozpuštění želatiny moc teplou. Teplota nemá přesáhnout 60°C, želatina pak neztuhne. Nebo pak jedině více tekutiny, nebo méně želatiny. To se mi už ve spěchu taky podařilo:-)) To ale asi nebude Tvůj případ, tak pak opravdu nevím.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Merylas,dělala jsem z kuřecího stehna a pochutnali jsme si:-pJe to jiné,než jen se salámem;-)Něco se mi ale zvrtlo,nevím,co-želatina nechtěla moc houstnout,to se mi ještě za celou dobu nestalo:-)Až budu dělat příště,přidám ti lepší fotku:-*Bodík jsem už poslala,tak dnes jen tu mou chděrku výtvor:-D:-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělala jsem před chvílí:-))Maso nebylo,jen salám junior a dala jsem moravanku.Tyto teceptíky nikdy nezklamou :-))a v tomto horku s cibulkou a octem fajn osvěžení:-D8 bodík cestuje:yes::-K

    Odpovědět

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    Ahoj kuchaři, moc pěkný...vypadá to jako by to dělala moje mamka :) chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti jak nejlépe připravit velkou rybu? Sumce. Mohli by jste mi něco doporučit? Může to být i dražší když teď už vydělávám slušný peníze (kdyby jste taky chtěli tak koukněte na m u z e m e v s i c h n i .b l o g. c z), slušné zhodnocení času i peněz díky jednomu matematikovi. Každopádně díky za radu, Vašek

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Moc hezký recept, hned udělám koncem týdne, posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Majko, díky za připomenutí:-) kdysi jsem aspiky hodně dělala, teď když koukám, na ty pěkně barevné fotky:yes: tak se do toho určitě pustím zas:-) ukládám a posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jani, Kaufland je už i v Bohumíně a to je taky dost blízko;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo