

Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Suroviny
- Zhruba 250 - 300 g kuřecích prsou
- 100 - 150 g mražené zeleniny nebo čerstvé
- sůl dle potřeby
- 6 kuliček celého pepře
- 1 kuličku nového koření
- 1 malý bobkový list
- 20 g sypké želatiny
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí a odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je takový dietnější, můžeme uvařit dohromady i maso s kuřecími skelety, chuť bude silnější.
Silikonové formičky na muffiny není třeba potírat olejem. Jiné, umělohmotné bych mírně potřela.
Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Aspik z kuřecího masa se zeleninou
-
želatina sypká na vaječnou je fajn a´dá se sehnat všude,mám chut zkusit plátkovou
-
Miluju aspik, snažila jsem ho vytobit jako moje babička, ale nebylo to ono. Nyní zkouším podle návodů vašich a mám ho stále lepší a vymakanější.Moc nám všem chutná.:
-
nádhera, jistě vyzkouším, děkuji za inspiraci
-
Skvělé, zítra zkusím
+13 -
Super recept, doporučil bych ještě recepty z této stránky recepty-z-kureciho-masa.cz
-
Tak toto brzy vyzkouším. Vypadá to velice chutně a přitom je to dietní
-
Merylas - to je opravdu dobrůtka
- dělávám, používám želatinu na vaječnou tlačenku a ta nikdy nezklamala, tak ji Aničko zkus
-
Aničko,děkuji za vyzkoušení a fotečku. Je mi líto, že jsi měla se želatinou problémy. Když jsem začala s ní pracovat já, tak vím, že jsem udělala chybu v tom, že jsem měla tekutinu na rozpuštění želatiny moc teplou. Teplota nemá přesáhnout 60°C, želatina pak neztuhne. Nebo pak jedině více tekutiny, nebo méně želatiny. To se mi už ve spěchu taky podařilo
To ale asi nebude Tvůj případ, tak pak opravdu nevím.
-
Merylas,dělala jsem z kuřecího stehna a pochutnali jsme si
Je to jiné,než jen se salámem
Něco se mi ale zvrtlo,nevím,co-želatina nechtěla moc houstnout,to se mi ještě za celou dobu nestalo
Až budu dělat příště,přidám ti lepší fotku
Bodík jsem už poslala,tak dnes jen tu mou chděrku výtvor
-
Dělala jsem před chvílí
Maso nebylo,jen salám junior a dala jsem moravanku.Tyto teceptíky nikdy nezklamou
a v tomto horku s cibulkou a octem fajn osvěžení
8 bodík cestuje
-
Ahoj kuchaři, moc pěkný...vypadá to jako by to dělala moje mamka :) chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti jak nejlépe připravit velkou rybu? Sumce. Mohli by jste mi něco doporučit? Může to být i dražší když teď už vydělávám slušný peníze (kdyby jste taky chtěli tak koukněte na m u z e m e v s i c h n i .b l o g. c z), slušné zhodnocení času i peněz díky jednomu matematikovi. Každopádně díky za radu, Vašek
-
Moc hezký recept, hned udělám koncem týdne, posílám bod.
-
Majko, díky za připomenutí
kdysi jsem aspiky hodně dělala, teď když koukám, na ty pěkně barevné fotky
tak se do toho určitě pustím zas
ukládám a posílám bodík
-
-
Jani, Kaufland je už i v Bohumíně a to je taky dost blízko