Caffé řezy
Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně vypadají. Kakaový korpus, karamelový pudinkový krém a navrch zakysaná smetana - to jsou výborné caffé řezy. Chcete se před návštěvou blýsknout luxusním dezertem? Zkuste je.
Suroviny pro 1 dávka
Plech o rozměrech 32x22 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 754 kJ / 3 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,33 g |
Tuky | 194,59 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 633 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 368,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a v průběhu šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Krok 4: Do vyšlehaných žloutků s cukrem opatrně po částech vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kávou. Krok 5: Nakonec lehce vmícháme sníh a těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně 20 minut na 160 °C.
Po upečení necháme piškot vychladnout. Krok 7: Na krém nejdříve uvaříme hustý pudink. Zhruba polovinu mléka vlijeme do rendlíku a dáme zahřívat. Ve zbytku mléka pečlivě rozmícháme pudink, instantní kávu a za stálého intenzivního míchání vlijeme do teplého mléka a přivedeme k varu. Necháme 1 minutu povařit a odstavíme. Rendlík ihned důkladně překryjeme fólií a pudink necháme vychladit. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 8: Vychladlý pudink prošleháme s cukrem a po částech zašleháváme máslo o stejné teplotě jako pudink.
Krém rozetřeme na piškot. Krok 9: Zakysanou smetanu osladíme cukrem podle chuti a promícháme.
Rozetřeme ji na krém a povrch poprášíme kakaem. Krok 10: Hotový moučník necháme vychladit v lednici.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a v průběhu šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Krok 4: Do vyšlehaných žloutků s cukrem opatrně po částech vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kávou. Krok 5: Nakonec lehce vmícháme sníh a těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně 20 minut na 160 °C.
Po upečení necháme piškot vychladnout. Krok 7: Na krém nejdříve uvaříme hustý pudink. Zhruba polovinu mléka vlijeme do rendlíku a dáme zahřívat. Ve zbytku mléka pečlivě rozmícháme pudink, instantní kávu a za stálého intenzivního míchání vlijeme do teplého mléka a přivedeme k varu. Necháme 1 minutu povařit a odstavíme. Rendlík ihned důkladně překryjeme fólií a pudink necháme vychladit. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 8: Vychladlý pudink prošleháme s cukrem a po částech zašleháváme máslo o stejné teplotě jako pudink.
Krém rozetřeme na piškot. Krok 9: Zakysanou smetanu osladíme cukrem podle chuti a promícháme.
Rozetřeme ji na krém a povrch poprášíme kakaem. Krok 10: Hotový moučník necháme vychladit v lednici.
Zveřejněno 22. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Caffé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2nW
Moje poznámka
Caffé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2nW
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka
jvsjvrj před 26 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 10 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 11 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 11 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 12 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 12 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 14 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 16 hodinami
Tématické fráze:
řezy recepty,
cafe rezy,
recepty rezy,
top řezy,
recept na řezy,
www facebook,
řezy caffé latte,
recepty na rezy,
kaffe rezy,
rezy kaffe,
řez caffé latté,
řezy caffé latte,
recepty,
caffe rez,
cafe rez recept,
řezy kaffé laté,
caffe,
caffe-rezy,
rezy,
řezy latte
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
kakao,
káva mletá,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
pudink karamelový,
káva instantní,
máslo,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
kakao
Komentáře (85)