Cukrářské jablečné řezy

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 90 min. Celý plech Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 57 názorů

Suroviny

Těsto :
1 ks vejce
8 lžic vlažného mléka
250 g Hery
1 prášek do pečiva nebo 1/2 kostky živých kvasnic
500 g polohrubé mouky
citronová kůra z 0,5 citrónu
citronová šťáva
špetka soli
vrchovatá lžíce cukru
Náplň :
1) jablečná
strouhaná jablka
rozinky
ořechy
skořice
cukr
2) jakákoliv jiná:
tvaroh nebo povidla (mák apod.)
trochu práškového cukru na posypání
máslo
Recept si zatím oblíbilo 65 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin rukama vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1/2 hod. odpočinout.

  2. Pak ho rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky na velikost plechu.

  3. První placku dáme na vymazaný plech (neb peč. papír) a na ni rozprostřeme nastrouhaná jablka, připravená podle chuti s rozinkami, ořechy a posypeme skořicí s cukrem, podle kyselosti jablek.

  4. Překryjeme druhou plackou a dobře z boků zamačkáme (jablka by tekla), párkrát propíchneme špejlí a pečeme ve předehřáté troubě na 180°C do růžova, podle trouby. Ještě horké potřem máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.

Poznámka

Je to rychlý řez, téměř na počkání, u kterého se využijí jablka, když už nás nebaví štrúdl a nebo z jablek uložených a nastrouhaných - padaných během roku. Jablka strouhaná vcelku, nedozrálá a na jídlo se nehodící, ale i jablka uskladněná a přebíraná v průběhu uskladnění s vadami. S těstem je nutné pracovat rychle. Dost tuku jej dělá křehkým /ale tím i chutným/ a pak by se rádo trhalo. Kdo má cukrovku, nemusí sladit a využije pouze sladkost ovoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cukrářské jablečné řezy

  • Zdeňka Valášková Zdeňka Valášková(neregistrovaný)

    Dnes jsem na tento recept narazila na Pinterestu, hned vyzkoušela... a je VÝBORNÝ! Mohu doporučit.:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • dadka dadka

    taky takový peču,recept jsem zdědila po mamce

    Odpovědět

  • Libuše Libuše(neregistrovaný)

    Maminka je pekla také, nevím proč, ale říkali jsme jim gamařezy:-K

    Odpovědět

  • rozinka rozinka

    Soňa: ano, potřené bílkem a sypané strouhanými ořechy, mňamka

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Tento koláč pekla i moje babička, ročník 1901,nyní pokračuji v tradici já. Rodinné pojmenování, placka nahoře placka dole.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Opravdu skvělý moučník, moje babička mu říkala koláč hrbatec. :-)

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Dobrý den to jste se dočetla kde prosím,že už není autor mezi nami?

    Odpovědět

  • Miroslava Jaroševská Miroslava Jaroševská(neregistrovaný)

    Krásné ráno, tyto řezy dělávala moje babička a byly naprosto vynikající. Také je peču,malinko mám rozdíl v surovinách.

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Děkuji za recept :-K Tyhle řezy pekl můj děda (byl cukrář) a já je zbožňovala. Hodně často vzpomínám na jejich chuť a na to, jak to vždy u dědy a babičky vonělo :-p. Díky, díky :yes:

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Řezy dělám mnoho let, ale přidávám do jablek jeden a někdy i dva karamelové nebo vanilkové pudinky. Nasypu směs na jablka a trochu promíchám. Jablka se tím zahustí.

    Odpovědět

  • Marie Hrušková Marie Hrušková(neregistrovaný)

    Tenhle recept na těsto mám po mamince.Peču často, hlavně, když jsou jablka. Zkusila jsem i s tvarohem, s mákem, úplně nejvíc rodině chutná, když je náplň dvojitá - tvaroh a na něj jablka, maková nádivka a na ní jablka.Vždy záleží na tom, co kdo má rád nebo co je zrovna po ruce...:-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Agata Šimonová Agata Šimonová(neregistrovaný)

    Nič nové pod slnkom tieto rezy piekla už moja stará mama, v našej rodine pečieme tieto rezy vyče pättdesiat rokov, stále platí staré, ale dobré:-K

    Odpovědět

  • Soňa Soňa(neregistrovaná)

    Tento řez miluju, dělávala ho babička. Vrchní těsto se ještě potřelo bílkem a posypalo sekanými ořechy. Mňaaaam

    Odpovědět

  • Alena Zmeškalová Alena Zmeškalová(neregistrovaný)

    Řezy dobré,akorát nevím na jak velký plech je recept,protože jsem měla málo těsta.

    Odpovědět

  • casino casino

    Jarča:
    Stojí psáno: 8 lžic vlažného mléka
    takže tuk rozpustit, či nechat povolit.

    Podobná těsta dělám ze studených surovin.:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jablečné řezy nejlepší jablečné řezy jablečný řez jablečné recepty rychlé jablečné řezy rezy s jablky nejlepší jablečné recepty cukrářské jablkové řezy jablečné moučníky jablečné řezy s ořechy cukrářský jablečný koláč cukrarske recepty cukrářské kvasnice jablečné řezy na plech jablecne rezy recept řezy z cukrářských kvasnic recept na jablečné řezy cukrářský štrůdl jablečné řezy s jablky cukrářské řezy s jablky

Zapomněl/a jsem heslo