Okurková omáčka.

kristynka-cze Kuchařka: kristynka-cze

Omáčky 16 názorů

Suroviny

mléko
smetana nejlépe profesionál
kyselé okurky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do hrnce, povaříme cca 5 min, zahustíme záklechtkou (mouka + voda), neustále mícháme, aby se nám mléko nepřipálilo, musí zhoustnout, nalijeme smetanu.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme najemno nastrouhané okurky, slijeme z nich nejdříve vodu než je vložíme do omáčky (omáčka by se nám s vodou z okurek rozředila), provaříme cca 10 min, pocukrujeme podle chuti, nakonec přidáme kousek másla na zjemnění celé omáčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Okurková omáčka.

  • pisisvor pisisvor

    to dohádováni k čemu?

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Omáčku jsem dělala ze 3/4 l mléka, 1 kelímek smetany 12%, 4 středně velké kyselé okurky /pro 4 osoby/ a záklechtku 2 plné lžíce hl. mouky rozmíchat v trošce vody.
    Omáčka byla dobrá a hlavně rychlá:yes: Kristýnko, posílám bodík a fotky:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Smetana profesionál je 12ti% smetana na vaření

    Odpovědět

  • annveros annveros

    Vypadá to dobře a jednoduše. Nevím co na tom kdo nechápe?:-/ Určitě vyzkouším, aby se u nás zase trochu pozměnil jídelníček;-):-D. Díky a bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já nevím, co je na tom receptu nejasného, asi je tedy už opraven. Já tedy nevím, jak kde, ale tady u nás se záklechtce říká "kvásek";-). Nevím, nakolik je to opraveno, ale myslím, že bych podle toho uvařila. Takže ode mne je to bez zbytečných řečí za plus;-), Kristýno..:-)

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    Maris, je to přesně naopak. Že jsi četla kvásek ti věřím, ale vypadalo to, že ty nevěříš mě, že jsem recept četla pořádně ("...jsi recept ani nečetla"). Co je nejasného na smetaně? Informace by měly být právě u exotických ingrediencí spíše než u smetany. Recept je tak jednoduchý až triviální, že průměrná začínající a přemýšlející kuchařka to myslím zvládne uvařit ("Podle něj nikdo neuvaří"). Když tam Krystýna dopíše množství nebude na škodu, ale takhle veřejně se do ní pustit mi přišlo nepěkné.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Midla: Kvásek na záklechtku a několik drobností jsem opravila já a autorce jsem napsala důvod.

    Odpovědět

  • maris maris

    Midlo, já Tě přesvědčovat nehodlám, ten kvásek jsem si nevymyslela, původně tam byl. Jinak nevím, kdyby někdo chtěl podle receptu vařit, proč by si měl nejdřív vygooglit suroviny na internetu. Doufám že uznáš, že ty by měly být jasné přímo z receptu. Něco jiného by bylo u méně známých exotických ingrediencí, ale proč u smetany. Tak to by bylo všechno, co jsem Ti k tomu ještě chtěla říct.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Midlo, proč se zastáváš "receptu", který je evidentně nedbale napsaný? :-O Podle něj nikdo dobré jídlo neuvaří. Takové jednoduché předpisy by měly být právě pro začínající kuchařky (i když i ty by to mohly udělat lépe...) a těm je tento konkrétní k ničemu.
    Asi proto, že mě psaní živí, osvojila jsem si úctu ke čtenáři a také bych byla pro doplnění množství surovin...;-)

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    Já jsem ho četla, ale byla tam záklechtka, takže tvoje zmínka o kvásku byla naprosto nesrozumitelná. Smetanu Profesionál si každý vygooglí i s obrázkem.

    Odpovědět

  • maris maris

    Midlo - máš pravdu, je to úplně zbytečná diskuze. Je vidět, že když jsi psala svůj první komentář,tak jsi recept ani nečetla, nyní už je opravený - někdo už opravil kvásek na záklechtku.

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    Co se týká množství čeho: v minulém receptu (myslím hrášková pol.) to nikomu nevadilo. A proč kvásek? Nezlobte se na mě, ale je to zbytečná diskuze.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Midla (neregistrovaný/á) - jediný,kdo tu někoho napadá,jsi Ty. Přečti si pozorně komentář Maris - do nikoho se nepouští,jen radí,jak by měl recept vypadat, aby měl smysl a hlavně,aby podle něj mohla uvařit právě taková děvčata jako je kristynka-cze, ale i mladší a ve vaření zcela nezkušená.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Midlo, ale Maruška to nemyslí zle. Při psaní receptů je třeba dodržet určitá pravidla, aby recept byl srozumitelný i pro začátečníky. A na ně Maruška myslela především ;-)

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    Je to 18-tiletá holčina. Tak se do ní pustíme, co? je mladá, tak ať si užije.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: okurková omáčka okurková omáčka recept okurky recepty okurky recept omáčky recept zaklechtka okurková voda recepty na omáčky jednoduchá okurková omáčka okurková omáčka se smetanou okůrkováomáčka okurková omáčka bez smetany omáčka okurková recept okurková omáčka okurková omáčka top recepty recept na okurkovou omacku ogurkova omáčka recept jak uvařit okurkovou omáčku byla omáčka recepty omáčky

Zapomněl/a jsem heslo