Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někdo to rád sladké: Naučte se boží dobroty ke kávě i perfektní zákusky!
Zdroj: Toprecepty, Miguel

Zákusky dokážou každému setkání dodat slavnostní punc elegance. Myslíte si, že vyrobit krásné větrníky, dobrý punčák nebo vynikající krémové řezy je těžké a sami to nezvládnete? Omyl! Naučte se cukrařině a buďte za hvězdu!

Zákusky jako od mistra cukráře

Nemusíte být vyučený mistr cukrář, abyste zvládli naprosto perfektní zákusky! Proč jejich výrobu zařadit mezi svoje kuchařské dovednosti? Třeba už pro tu zábavu a možnost být kreativní. Můžete pak vypomáhat nejen sobě, ale i svým přátelům při pořádání různých oslav. Nehledě na to, že domácí je vždycky lepší. Navíc, klasické cukrárny s už vlastně retro zákusky, jako jsou třeba indiánky nebo punčové řezy, pomalu, ale jistě mizí...

 
Velkou dobrotou, kterou tradičně milovaly především děti, jsou křehké a sladké kremrole. Pokud máte formy, které jsou k jejich výrobě potřeba, určitě je zkuste! A nemusíte se držet jen klasické náplně v podobě bílkového sněhu. Co takhle třeba ochutit jej borůvkami?
 
 
Z tradičních zákusků jsou ovšem dost možná nejpopulárnější věnečky a větrníky. Tyhle nadýchané dobroty plněné šlehačkou či krémem a zdobené cukrovou polevou patří k tomu nejlepšímu z cukrařiny. Doma si je ale připravit můžete i vy; stačí, když zvládnete takzvané odpalované těsto, které je jejich základem.
 
 

Popusťte uzdu fantazii!

Pokud jste fanoušky zákusků, které mají klasickou podobu i chuť, přesto chcete zkusit něco originálního, inspirujte se některými z následujících receptů. Zkusit můžete například nějaký nepečený kousek, který zvládne opravdu každý...

 
Absolutní špičkou mezi zákusky je pak moučník, který je inspirován jednou známou českou sladkostí. Už možná tušíte, že řeč je o slavném Míša řezu. Tato pochoutka je nejenom výživná a neskutečně dobrá, ale také velmi snadná na přípravu a těžko najdete někoho, kdo by ji odmítl a po konzumaci se neoblizoval až za ušima!
 

Rádi mlsáte, ale snažíte se zbavit nějakého toho kila navíc? Pak vás jistě potěší, že hřešit se dá i zdravě! Většinou stačí ubrat nebo zcela nahradit cukr nějakou více fit variantou sladidla a dobrota je hned vhodnější pro dietáře!

 
A jestli zbožňujete čokoládu a je vám úplně jedno, kolik váš zákusek obsahuje kalorií, pak se určitě pusťte do proslulého rakouského Sachru. Věděli jste, že tuto chuťovou bombu, kvůli které se do Vídně sjíždějí mlsouni z celého světa, vymyslel v nouzi jeden odvážný kuchařský učeň?
 
 
Sachr dort je vhodný nejen jako zákusek; je dostatečně slavnostní i jako dárek pro narozeninové oslavence. Více o dortech jako takových se dočtete zde.
 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více