Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnský dort „červený samet“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie58 010 kJ /
13 865 kcal
Bílkoviny220,98 g
Tuky783,86 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 9,72 g
Sůl14,42 g
Sacharidy1 469,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dort:
Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou.
V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej, podmáslí, vejce, barvivo, ocet a vanilku. Krok 2: Ve jiné míse smícháme mouku, cukr, sodu, sůl a kakao a přidáme do olejové směsi, promícháme, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří hladké těsto.
Těsto rozdělíme rovnoměrně do připravených forem. Krok 3: Pečeme cca 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme vychladnout ve formách, cca 15 minut, potom vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Krém:
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem nejdříve ušleháme sýr a máslo na středním stupni, dokud nebude máslo se sýrem nadýchané. Přidáme cukr a promícháme, až se suroviny spojí.
Potom zvýšíme rychlost a šleháme až bude krém nadýchaný.
Nakonec přidáme vanilkový extrakt a naposledy ještě pořádně promícháme.
Pokud je třeba, necháme krém před zdobením lehce ztuhnout v lednici. Krok 5: Krémem ozdobený dort posypeme nasekanými ořechy.
- na obarvení dortu by mělo stačit 1/2 až 1 lžička gelového barviva. Začneme 1/2 lžičky a potom opatrně přidáváme více gelu, až dosáhneme požadované barvy.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnský dort „červený samet“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gJY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnský dort „červený samet“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

jajynka: :-K Rozhodně ne, to bych si nedovolila.
Ubrat cukru asi prospěje nejen zdraví strávníků a celkové chuti, i když podle obrázku korpus nevypadá, že by vůbec nevyskočil, je tam na málo mouky poměrně dost sody jakožto kypřidla ;-)
Osobně bych raději zvolila jiný recept :-8

zizala: to jistě ano, také obvykle ve všech receptech snižuji množství cukru - nejsme totiž rodina extrémních "sladičů", nicméně jsem se zamyslela i nad tím, jak s tímto množství cukru piškotové těsto povyskočí... Takže pokud jsi mi chtěla sdělit, že bych byla nerozumná, tak opak je pravdou, neboť jsem se právě zamyslela:-D

jajynka: Rozumný člověk se neřídí striktně receptem, ale sníží množství cukru dle své chuti ;-) A nebo si vybere lepší recept :-)):yes:

Vaše dortíky vypadají báječně, ale nešlo by opravdu nějak přehodnotit množství cukru ve vašich receptech? Vždyť to je o uhnání cukrovky... Opět na 310 g mouky 300 g cukru a do krému dalších 450 g, takhle snad nepekla ani Rettigová:-(( a navíc - přijde mi, že ten piškot díky tomu cukru ztěžkne a snad ani nenaskočí...

Tématické fráze:
valentynsky dort, cerveny dort, červený sametový dort, dort srdce obrázky, valentynsky dort obrázky, červený piškot, valentýnský čokoládový dort, red velvet s červenou řepou, recept na červený dort, dorty srdce obrázky, valentynsky obrázky, sametovy dort, cerveny samet, red velvet dort s červenou řepou, sametovy červený dort, red velvet recept, cerveny dorrt, red velvet valentýnský dort, valentynsky dort recept, dort červený

Suroviny:
mouka hladká, cukr, soda jedlá, sůl, kakao, olej rostlinný, podmáslí, vejce, potravinářské barvivo červené, ocet, extrakt vanilkový, ořechy vlašské, sýr smetanový, cukr moučkový, máslo, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu