

Okurková polévka
Suroviny 4 porce
- 2x okurka čerstvá (hadovka)
- 1x větší cibule
- 4 stroužky česneku
- kopr
- petrželka
- zeleninový bujón
- 2x trojúhelník taveného sýra (bez příchuti)
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- olej
- sůl
- pepř
- malá lžička octa
- pažitka
Postup přípravy receptu
Na oleji spěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.
Přilijeme vodu se zeleninovám bujónem, necháme vařit, dokud okurek nezměkne.
Přidáme tavený sýr a zakysanou smetanu.
Vše promixujeme, dochutíme octem, solí a pepřem. Ozdobíme kolečkama okurky a pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Polévka je lepší teplá, dá se však jíst i studená.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Okurková polévka
-
Pipre a Ivanka,určite sa dá jesť aj studená,ale podľa mňa to už nie je ono,mne strašne chutila teplá a vôbec mi nepripomínala uhorkový šalát so smotanou,skôr niečo na spôsob kyslej fazuľkovej...ale odporúčam
-
Tuto polévku také neznám, ale protože mám ráda okurkový salát se zakysanou smetanou, dovedu si představit i chuť tého polévky. Proto i já přidávám bodík
+2.
-
Tuhle polévku vůbec neznám, dělám okurkovou studenou polévku na způsob bulharské polévky. Na ten samý způsob si dělám i pití Ayran, ale bez ořechů. Určitě jí zkusím, obvzlášť když tady čtu že je dobrá i studená, místo pažitky ale dám kopr.
-
Už som raz takúto polievku varila,ešte u rodičov a pamätám sa,že otec si ju potom stále pýtal
,bola výborná
Určite zas uvarím