Boršč II.

Jitka a Vlastik Kuchař:

Polévky 15 názorů

56

Suroviny

80 g hovězího masa
80 g vepřového masa
80 g uzeného masa
sůl
100 g kořenové zeleniny
100 g červené řepy
40 g sádla
2 rajčata
4 lžíce rajského protlaku
20 g hladké mouky
200 g brambor
100 g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
mletý černý pepř
zakysaná smetana
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou.

  2. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme.

  3. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem.

  4. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata.

  5. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem.

  6. Do porcí na talíři přidáme dle chuti zakysanou smetanu a nasekanou pažitku. Boršč musí být hustý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč II.

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Zkusila jsem ho a je vynikající díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • jaNA jaNA(neregistrovaný)

    Mariana:tAK EINTOPF je uplne neco jineho.V Eintopfu repa??? To by vas Nemci hnali.

    Odpovědět

  • Mariana Mariana(neregistrovaná)

    Rusky borsc,nemecky eintopf/ajntopf/polsky bigos,je jedno a to same akorat s malyma obmenama,do kazdeho patri-maso,zeli,zelenina,brambor a smetana a je z toho jak kdo tomu co chce rikat,ale v zime vyborny-Dobrou chut......

    Odpovědět

  • klarrinka klarrinka(neregistrovaná)

    Ocet se tam dava z toho duvodu aby repa neztratila barvu... pak boršč ma krasnou barvu...

    Odpovědět

  • Danka Danka(neregistrovaná)

    Moja teta je z Ukrajiny a dávala cukr, je to sladší a chuť víc vynikne, takže záleží na chuti, ale rozhodně ho tam dávala na celý hrnec asi 2 PL.

    Odpovědět

  • Danna Danna

    nám chutnalo:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Danča Danča(neregistrovaná)

    Naučila jsem se ho na Ukrajině a cukr tam také dávali.Asi záleží na chuti

    Odpovědět

  • Besty Besty

    boršč je samozrejme UKRAJINSKE jedlo, ale určite tam nepatri ani cukor, ani ocot:-// verte mi, ja pochadzam z Ukrajiny. Na obrazku vyzera pekne, ale v žiadnom pripade to nie je pravy boršč:-/ recept na pravy Ukrajinsky boršč musim pridať, aj keď zatial bez fotky.;-)

    Odpovědět

  • Danča Danča(neregistrovaná)

    Julčo,ale boršč je UKRAJINSKÉ jídlo.A cukr tam patří určitě.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Julčo, proč se nezaregistruješ a nepřidáváš recepty:-8...určitě máš spoustu zajímavých...věřím, že většina z nás by to přivítala:-)

    Odpovědět

  • julča julča(neregistrovaná)

    do pravého ruského boršču se v žádném případě nejpřidává cukr ani ocet! :-//:no:

    Odpovědět

  • Chucker Chucker(neregistrovaný)

    Pončkud divný recept- boršč by měl obsahovat vždy asi tři druhy masa,pro získání typické chuti je zásadní ochucení špetkou cukru a octem!!

    Odpovědět

  • Liddy Liddy(neregistrovaný)

    Každopádně to není ten pravý ;-( Když se zeptám maminy jak ho dělá, tak mi řekne - od voka.... A manžel o něj tááák žadoní... A ted vylezly zrovinka črstvé kopřivy ( z nich mám borš bejradši! )

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak koukám na ty boršče tady. Tady je bez řepy, ale většinou by tam asi měla být a je tady jen hovězí maso.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tak toto se mě moc nezamlouvá ale pokud bych měla málo času tak bych to asi vyskoušela ale ten protlak:no: nevím nevím:-S.Obrázek ale láká:-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: boršt boršč polévka boršť bors ruský borš polévka ruský boršť borš recept recept borst boršt recept recept na borst borsc recept rusky bors ruská polévka boršť borst polevka polevka bors pravý ruský boršč recept borš recept na borš bilý boršč pravý ruský boršť

Zapomněl/a jsem heslo