Boršč II.

Jitka a Vlastik Kuchař:

Polévky 15 názorů

Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

80 g hovězího masa
80 g vepřového masa
80 g uzeného masa
sůl
100 g kořenové zeleniny
100 g červené řepy
40 g sádla
2 rajčata
4 lžíce rajského protlaku
20 g hladké mouky
200 g brambor
100 g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
mletý černý pepř
zakysaná smetana
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou.

  2. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme.

  3. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem.

  4. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata.

  5. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem.

  6. Do porcí na talíři přidáme dle chuti zakysanou smetanu a nasekanou pažitku. Boršč musí být hustý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Boršč II.

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Zkusila jsem ho a je vynikající díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • jaNA jaNA(neregistrovaný)

    Mariana:tAK EINTOPF je uplne neco jineho.V Eintopfu repa??? To by vas Nemci hnali.

    Odpovědět

  • Mariana Mariana(neregistrovaná)

    Rusky borsc,nemecky eintopf/ajntopf/polsky bigos,je jedno a to same akorat s malyma obmenama,do kazdeho patri-maso,zeli,zelenina,brambor a smetana a je z toho jak kdo tomu co chce rikat,ale v zime vyborny-Dobrou chut......

    Odpovědět

  • klarrinka klarrinka(neregistrovaná)

    Ocet se tam dava z toho duvodu aby repa neztratila barvu... pak boršč ma krasnou barvu...

    Odpovědět

  • Danka Danka(neregistrovaná)

    Moja teta je z Ukrajiny a dávala cukr, je to sladší a chuť víc vynikne, takže záleží na chuti, ale rozhodně ho tam dávala na celý hrnec asi 2 PL.

    Odpovědět

  • Danna Danna

    nám chutnalo:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Danča Danča(neregistrovaná)

    Naučila jsem se ho na Ukrajině a cukr tam také dávali.Asi záleží na chuti

    Odpovědět

  • Besty Besty

    boršč je samozrejme UKRAJINSKE jedlo, ale určite tam nepatri ani cukor, ani ocot:-// verte mi, ja pochadzam z Ukrajiny. Na obrazku vyzera pekne, ale v žiadnom pripade to nie je pravy boršč:-/ recept na pravy Ukrajinsky boršč musim pridať, aj keď zatial bez fotky.;-)

    Odpovědět

  • Danča Danča(neregistrovaná)

    Julčo,ale boršč je UKRAJINSKÉ jídlo.A cukr tam patří určitě.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Julčo, proč se nezaregistruješ a nepřidáváš recepty:-8...určitě máš spoustu zajímavých...věřím, že většina z nás by to přivítala:-)

    Odpovědět

  • julča julča(neregistrovaná)

    do pravého ruského boršču se v žádném případě nejpřidává cukr ani ocet! :-//:no:

    Odpovědět

  • Chucker Chucker(neregistrovaný)

    Pončkud divný recept- boršč by měl obsahovat vždy asi tři druhy masa,pro získání typické chuti je zásadní ochucení špetkou cukru a octem!!

    Odpovědět

  • Liddy Liddy(neregistrovaný)

    Každopádně to není ten pravý ;-( Když se zeptám maminy jak ho dělá, tak mi řekne - od voka.... A manžel o něj tááák žadoní... A ted vylezly zrovinka črstvé kopřivy ( z nich mám borš bejradši! )

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak koukám na ty boršče tady. Tady je bez řepy, ale většinou by tam asi měla být a je tady jen hovězí maso.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tak toto se mě moc nezamlouvá ale pokud bych měla málo času tak bych to asi vyskoušela ale ten protlak:no: nevím nevím:-S.Obrázek ale láká:-O

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo