

Boršč II.
Suroviny
- 80 g hovězího masa
- 80 g vepřového masa
- 80 g uzeného masa
- sůl
- 100 g kořenové zeleniny
- 100 g červené řepy
- 40 g sádla
- 2 rajčata
- 4 lžíce rajského protlaku
- 20 g hladké mouky
- 200 g brambor
- 100 g bílého hlávkového zelí
- 1 bobkový list
- mletý černý pepř
- zakysaná smetana
- pažitka
Postup přípravy receptu
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme.
Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem.
Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata.
Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem.
Do porcí na talíři přidáme dle chuti zakysanou smetanu a nasekanou pažitku. Boršč musí být hustý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Boršč II.
-
Zkusila jsem ho a je vynikající díky za recept
-
Mariana:tAK EINTOPF je uplne neco jineho.V Eintopfu repa??? To by vas Nemci hnali.
-
Rusky borsc,nemecky eintopf/ajntopf/polsky bigos,je jedno a to same akorat s malyma obmenama,do kazdeho patri-maso,zeli,zelenina,brambor a smetana a je z toho jak kdo tomu co chce rikat,ale v zime vyborny-Dobrou chut......
-
Ocet se tam dava z toho duvodu aby repa neztratila barvu... pak boršč ma krasnou barvu...
-
Moja teta je z Ukrajiny a dávala cukr, je to sladší a chuť víc vynikne, takže záleží na chuti, ale rozhodně ho tam dávala na celý hrnec asi 2 PL.
-
nám chutnalo
-
Naučila jsem se ho na Ukrajině a cukr tam také dávali.Asi záleží na chuti
-
boršč je samozrejme UKRAJINSKE jedlo, ale určite tam nepatri ani cukor, ani ocot
verte mi, ja pochadzam z Ukrajiny. Na obrazku vyzera pekne, ale v žiadnom pripade to nie je pravy boršč
recept na pravy Ukrajinsky boršč musim pridať, aj keď zatial bez fotky.
-
Julčo,ale boršč je UKRAJINSKÉ jídlo.A cukr tam patří určitě.
-
Julčo, proč se nezaregistruješ a nepřidáváš recepty
...určitě máš spoustu zajímavých...věřím, že většina z nás by to přivítala
-
do pravého ruského boršču se v žádném případě nejpřidává cukr ani ocet!
-
Pončkud divný recept- boršč by měl obsahovat vždy asi tři druhy masa,pro získání typické chuti je zásadní ochucení špetkou cukru a octem!!
-
Každopádně to není ten pravý
Když se zeptám maminy jak ho dělá, tak mi řekne - od voka.... A manžel o něj tááák žadoní... A ted vylezly zrovinka črstvé kopřivy ( z nich mám borš bejradši! )
-
Tak koukám na ty boršče tady. Tady je bez řepy, ale většinou by tam asi měla být a je tady jen hovězí maso.
-
Tak toto se mě moc nezamlouvá ale pokud bych měla málo času tak bych to asi vyskoušela ale ten protlak
nevím nevím
.Obrázek ale láká