Bůčkový závin s celým pepřem z šunkovaru

Vepřové maso Doba přípravy: 2 dny a 3 hodiny 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 2 dny a 3 hodiny 3 názory

Suroviny 8-10 porcí

1 kg bůčku
2 dkg pragandy
koření dle vaší chuti
1 lžíce moučkového cukru
1 dl studené vody.

Postup přípravy receptu

  1. Pragandu, vodu a cukr smíchám a naliji na bůček vcelku a pár menších kostek, které jsem z něj odkrojil, hnětu rukou tak dlouho, až se tekutina vpije do masa.

  2. Přidám koření, bylinky dle vlastní chuti, promíchám a naplním šunkovar (napřed velký kus bůčku podél stěn a potom doprostřed kostky).

  3. Zavřený šunkovar dám do lednice na 48 hodin a potom vařím na 80 °C dosažených ve středu masa jednu hodinu.

Komentáře k receptu Bůčkový závin s celým pepřem z šunkovaru

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • maris maris

    libor stržínek: např. v drogeriích Teta:-)

    Odpovědět

  • libor stržínek libor stržínek(neregistrovaný)

    poradí mi někdo kde koupím pragandu?

    Odpovědět

Tématické fráze: šunkovar recepty bůček v šunkovaru recepty pro šunkovar bůčkový závin paštika v šunkovaru závin z bůčku šunkovar recept paštika ze šunkovaru tlačenka v šunkovaru buckova rolada v sunkovaru recepty na šunkovar paštika z šunkovaru tlacenka ze šunkovaru recepty sunkovar recepty na paštiku z šunkovaru bůček z šunkovaru bůček ze šunkovaru bůčková paštika šunkovar recept na šunkovar sunkovar pastika