Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh lososovitý s citronovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 741 kJ /
416 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky33,88 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy20,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme, přidáme máslo a dopečeme další asi 3 minuty. Krok 3: Hotové filé odložíme a uchováváme v teple. Do pánve přidáme mouku a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10-15 minut. Krok 4: Přilijeme smetanu, kůru z citronu a krátce povaříme. Nakonec přidáváme postupně šťávu z citronu do potřebné chuti a odstavíme. Krok 5: Omáčku dochutíme koprem, případně solí a podáváme. Na talíři filátka přelijeme omáčkou a můžeme podávat, třeba s vařeným bramborem.

Zveřejněno 8. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NEv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Zdenka1: Moc děkuji za milý komentář:-K:-K

Tak jsme po obědě a musím napsat, že jsme si moc pochutnali. Rychlá příprava a skvělá chuť. Doporučuji vyzkoušet<3:-K<3:-K

Pstruh lososovitý - podvod na zákazníkovi.
Podle ředitele Rybářského sdružení ČR Michala Kratochvíla se nejedná o zvláštní druh ryby, ale jde v praxi o pstruha duhového. „Při krmení tohoto pstruha se používá krmivo s přídavkem takzvaného astaxanthinu. Přidaná hodnota tam není, je to pouze optický efekt,“ uvedl Kratochvíl. V praxi je tedy „pstruh lososovitý“ vlastně obarvený pstruh, který je ovšem dražší než „obyčejný pstruh“. Obchody si totiž za kilogram této ryby běžně účtují o stokorunu víc než u klasického pstruha.
Takže zkuste to se pstruhem duhovým.

Waclaw:
Díky:-K To jsem ani netušil;-(
https://sk.wikipedia.org/wiki/Pstruh_lososovit%C3%...

<3:yes:

<3:-K:yes:

Tématické fráze:
pstruh lososovitý recept, pstruh lososovitý recepty, pstruh lososovitý, pstruh lososovitý wikipedie, citronova omacka, omáčky recepty, recept pstruh lososovitý, recept na pstruha lososovitý, lososovitý pstruh recepty, pstruh lososovitý zlatý recepty, recept na pstruha lososovitého, recept na pstruhy, recepty na pstruh lososovitý, pstruh recepty, recepty na pstruha lososoviteho, filé s citronovou omáčkou, filé ze pstruha, pstruh lososovite recept, lososovity pstruh recept, recept pstruh file

Suroviny:
pstruh, citron, máslo, olej, sůl, pepř, kmín mletý, mouka hladká, vývar zeleninový, smetana, kopr

Přidat fotografie receptu