Krůtí závitky se šunkou a hlívou

maris Kuchařka:

Drůbeží maso 23 názorů

524

Suroviny

2 plátky krůtího masa (které si upravíme tak, aby nám šly udělat roládky)
100 g sušené šunky nebo anglické slaniny
200 g hlívy ústřičné
2 dcl červeného suchého vína
50 g slaniny
50 g másla
čerstvé oregano nebo 1 lžička sušeného
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upravené maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky oregana, sbalíme roládky a upevníme špejlí.

  2. Vložíme do pekáčku, posypeme na drobné kostičky pokrájenou slaninou a dáme do vyhřáté trouby.

  3. Když se nám slanina rozehřeje a maso opeče, přilijeme víno, přidáme větvičky oregana, hlívu a pečeme doměkka a dozlatova.

  4. Během pečení poléváme závitky vypečenou šťávou, je-li potřeba, podlijeme ještě vodou nebo vínem. Na závěr zjemníme šťávu kouskem čerstvého másla.

Poznámka

Jako přílohu jsme měli polentu s cibulkovou natí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí závitky se šunkou a hlívou

  • maris maris(autorka receptu)

    rebeka:Rebi -:-8:-8:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O:-O něco překrásně navařeno, vyfoceno a :-O:-O:-O
    už nevím..jenom snad bodík a obdiv veliký..jsi mistr estetična:-K:-K

    Odpovědět

  • marki87 marki87

    Výborné jídlo, plusový bodík :yes: Já osobně to nedělala na víně, zrovna jsem ho doma neměla k dispozici, a k hlívě jsem místo toho při pečení přidala ještě cibuli a česnek a vážně mňamka :-) A příště zkusím to víno, páč to mám ráda :-8

    Odpovědět

  • isindy isindy

    maris, jak je možné, že jsem tohle jídlo přehlédla????:-O:-O:-O to bude asi tím, že v roce 2009 jsem tu ještě nebyla, jinak už jsme to měli doma dávno na talíři:-p:-p:-p:-p....a ty bramborové homole jsou úžasné :-D:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Jenda1 Jenda1

    Vše již bylo napsáno, ukládám a posílám bodíka.
    :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Sice se nerada opakuji, ale v tvém případě, Maris, budu muset. :-) Je to překrásný recept, umocněný úžasně adjustovanými obrázky... Máš nezaměnitelný rukopis a tvým strávníkům nezbývá než tiše závidět...;-) To, že ukládám a posílám bod asi netřeba zdůrazňovat...:-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • pipre pipre

    Moc hezký recept! Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá to luxusně:yes:

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Moc hezký receptík. Opravdu zajímavý. A krásné, čerstvé koření. Vůbec bych se nebála přidat k oregánu i pár snítek rozmarýnu. Chuťově si spolu vyhoví a doplní aromatickou hlívu.
    Posílám bodík :yes:; :-p.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maris...nadhera....ty si velka sikovnica

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za pochvalu a za bodíky:-).Mirco, oregana tady mám spoustu, mohla bych s ním chodit na trh:-D, ale naštěstí ho máme rádi, tak ho používám docela často :-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za pochvalu a za bodíky:-).Mirco, oregana tady mám spoustu, mohla bych s ním chodit na trh:-D, ale naštěstí ho máme rádi, tak ho používám docela často :-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maris:-):yes::yes:to oregano-to je prostě paráda:-*.Mám tu v bylinkovém koutku 2 druhy a ráda s ním vařím.Jen to zelené nesmí vidět manžel;-).Červené suché je u nás pořád:-8,krůtí stehna jsem koupila včera,anglickou též-tak teď už jen tu hlívu a jde se na to;-).No asi zkusím někdy v týdnu,ale tobě už teď letí bod,za tu nádheru na talíři i za to přírodní stolování.Cpu do oblíbených:-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo