Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 6. 2011 19:35

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie9 937 kJ / 2 375 kcal
Bílkoviny74,72 g
Tuky96,94 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 406 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy294,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Čerpala jsem z webových stránek Český kulinář Petra Stupky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

isindy

26. 2. 2015 21:39

Elizo, dneska jsem dělala domácí tagliatelle podle Angely Hartnett, její recept na výrobu těstovin je shodný s tvým jak v poměru surovin, tak v použití hladké mouky (ostatně, v Anglii tuším ani jiná není běžně k dostání jako u nás), výborná záležitost. Nafotila jsem a přidávám :yes:+ ;-)

marki87

1. 3. 2014 13:51

Mohla byste mi prosím poradit? Dnes jsem poprvé zkoušela domácí těstoviny. Těsto jsem udělala přesně dle receptu, ale šíleně se lepilo, nešlo ani vyválet. Tak jsem přidala mouku. Když se už moc nelepilo, tak se zase strašně trhalo :-( Projížděl jsem to strojkem snad desetkrát, než jsem udělala jakous takous placku, ani ne moc tenkou, to prostě nešlo. Po uvaření jsou to spíš špecle, než těstoviny. Mám to hrozně tlusté :-/ Tak vůbec nevím, kde mohl být problém... ?

Marie

9. 12. 2012 14:49

Nevím, odkud má paní tchýně, že se do nudlí dává hladká mouka. Je mi jednasedmdesát, nějaký ten pátek už vařím, před víc než šedesáti lety mě maminka naučila pravidlo "na vařené jídlo hrubá mouka"(jíška samozřejmě z hladké. Zkuste udělat kynuté knedlíky z hladké mouky a budete mít pěkný brousek.

Morrigen

1. 11. 2011 16:46

včera jsem je zkoušela a byly vynikající. s kuřecím masikem, cuketou a sušenými rajčaty přímo božské. i přes poučení tchýně, že do těstovin se dává hladká mouka a ne polohrubá se to náramně poveedlo... přidávám do oblíbených a posílám bodíka :-):yes:

magdalenka

20. 6. 2011 22:36

:-K;-)

Eliza

20. 6. 2011 22:27

Tak já už nevím...jsem z toho nějaká zblbnutá:-8. Každopádně se to podle původního receptu povedlo, ale nenechávala jsem těstoviny uschnout, ale vařila jsem je vzápětí, respektive podle návodu. Povedlo se, chutnalo...
Nepochybuji, že by chutnalo i podle receptu tak, jak je nyní upravený.
Prostě zkusme vyrábět vlastní těstovinky, ať již máme jakýkoli ověřený recept - a bude všem chutnat lépe, než v případě sušených kupovaných.:yes:

zizala

20. 6. 2011 21:09

Já dělám těstoviny podle toho receptu z Apetitu taky a vyhovujou;-)

chocolate

20. 6. 2011 21:02

magdalenka:Já nesuším a do dvou dnů spotřebuji, ale je třeba je rozložit na tác a lehce pomoučnit plus zakrýt igelitem (a do ledničky).

magdalenka

20. 6. 2011 20:59

chocolate:ale ja ich suším, to preto. S olejom sa to cesto ako správa?

chocolate

20. 6. 2011 20:58

magdalenka:Neboj, Tobě věřím:-K.

magdalenka

20. 6. 2011 20:57

chocolate:ja robím bez oleja celý život...so strojčekom i bez...:-D

chocolate

20. 6. 2011 20:56

Magdi, já jsem podle toho těstoviny vařila, ale je fakt, že je to rok 2006, takže jsem možná lžíci vody přidala.Ale mám je uložené, tudíž to tehdy dopadlo dobře;-).

magdalenka

20. 6. 2011 20:54

Ahoj, ja sa vám do toho nechcem montovať, ale v časopisoch tie recepty nebývajú vždy spoľahlivé...
Teraz mám pred sebou knihu o talianskych cestovinách a tam autor udáva:na 200 g múky - 5 žĺtkov a 1 KL oleja...
tak si vyberte!

maris

20. 6. 2011 20:53

chocolate: ono asi taky záleží na druhu mouky. ;-)

chocolate

20. 6. 2011 20:48

Holky, já já jsem to hledala (hned ráno, také jsem se dívala na Prima vařečku) a opravdu mám v Apetittu recept od Riccarda Lucque (píšu po paměti;-)) na domácí těstoviny a poměr je stejný jako má Eliz (100g hl.mouky, 1 vejce, 3 lžíce oliv.oleje).

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těstoviny papardelle těsto na tagliatelle tagliatelle recept paperdelle angela hartnett recepty paperdele tagliatelle papardale paprdele paprdele tagliatelle těsto paprdelle italské recepty na papardelle papardalle co jsou papardelle výroba tagliatelle tagliatelle recepty papardelle s lososem strojek na nudle imperial tagliatelle výroba

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej olivový, sůl

TopRecepty.cz

Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Dnr