Parmazánová křidélka

Suroviny

10 kuřecích křidélek
2 vejce
3 lžíce strouhaného parmazánu
2-3 lžíce mléka
3-4 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
bylinky (dala jsem pár lístečku šalvěje, ale nemusí být)
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka můžeme předvařit cca 5-7 minut jako já, nebo smažit syrová, ale budou se déle smažit. Krátce je povaříme v osolené vodě, necháme zchladnout a oschnout.

  2. Připravíme těstíčko z vajec, sýru a zbytku surovin. Křidélka namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova z obou stran.

Poznámka od kuchařky

Pokud bude obalovat křidýlka syrová, osolte a opepřete je a nechte chvíli odležet. Smažte pozvolna, aby se dobře prosmažila.

Komentáře k receptu Parmazánová křidélka

Tématické fráze: parmazánová omáčka křidélka s parmazánem parmazanova vejce recept jak smazit kridelka