

Parmazánová křidélka
Suroviny
- 10 kuřecích křidélek
- 2 vejce
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 2-3 lžíce mléka
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
- bylinky (dala jsem pár lístečku šalvěje, ale nemusí být)
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
Křidélka můžeme předvařit cca 5-7 minut jako já, nebo smažit syrová, ale budou se déle smažit. Krátce je povaříme v osolené vodě, necháme zchladnout a oschnout.
Připravíme těstíčko z vajec, sýru a zbytku surovin. Křidélka namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova z obou stran.
Poznámka od kuchařky
Pokud bude obalovat křidýlka syrová, osolte a opepřete je a nechte chvíli odležet. Smažte pozvolna, aby se dobře prosmažila.