Lepkavá křidélka

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 19 názorů

Suroviny

1 kg kuřecích křidélek
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
lžíce vinného octu
3 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce dobrého kečupu
lžička mleté papriky
3 stroužky česneku na plátky
2 jarní cibulky na kousky
snítka libečku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by měl být slanější.

  2. Mezitím v pekáčku, ve kterém budeme křidélka péct, smícháme všechny suroviny na marinádu. Křidélka pořádně obalíme a necháme alespoň 1/2 hodinky odležet.

  3. Po odležení je podlijeme vývarem, přikryjeme a pečeme cca 40 minut. Při pečení je často poléváme výpekem. Potom je odkryjeme a dopečeme dalších 15 minut na barvu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 967 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lepkavá křidélka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečená kuřecí křidélka křídelka lepkavá kuřecí křidélka recept na křídýlka kridylka recept lepkava křídla lepkava kridylka recept kridelka lepkavá recept opilá kridelka křidélka recepty pikantní křidélka medová kuřecí křidélka pikantní kuřecí křidélka recept na lepkavá křidýlka sladkokyselá kuřecí křídla lepkava kuřecí ikridylka lepiva kureci kridelka spravne pecene kridylka kridla v testicku recept na medu

Zapomněl/a jsem heslo