
Katův šleh a bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 100,00 g |
– nasycené | 6,80 g |
– nenasycené | 89,00 g |
–– mononenasycené | 63,00 g |
–– polynenasycené | 26,00 g |
––– omega 3 | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení…
Mleté řízky se sýrem jsou u nás známé jako holandské. Tentokrát si vyzkoušíme variaci s Nivou a kyškou, která masovým placičkám dodá říz. Vychutnat si je můžeme nejen…
Vláčné nadýchané lívanečky z kefírového těsta jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Výsledek rozhodně stojí za to. Hotové lívance potřeme domácí marmeládou, nebo…
Brambory a cuketu nastrouháme na hrubo. Osolíme a po chvíli odebereme část vody, ale nemačkáme do sucha, část necháme.Do bramborové směsi přidáme všechny zbývající…
Žampiony očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na drobno, chléb nadrobíme.Maso smícháme se žampiony, vejcem a zbytkem surovin. Zpracujeme směs a dochutíme…
Lívance frčí v každé domácnosti, kde jsou děti. A tak maminky zkouší další a další varianty. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte lívanečky tvarohové. Jsou úžasně vláčné,…
Tyto snadné bramborové placky zvládnete levou zadní a je jen na vás, jak je budete podávat - jestli naslano se zelím, masem nebo uzeninou, či nasladko s povidly a…
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme…
Mrkev nastrouháme na jemno. Maso, sýr, mrkev, sůl a pepř promícháme. Přidáme mléko a pořádně zpracujeme.Když je maso důkladně promíchané a kompaktní, uložíme ho na…
Cibule je v české kuchyni velice oblíbená a tuto krémovou, smetanovou polévku vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás zasytí i zahřeje. Nezapomeňte…
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Maso osušíme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, necháme chvíli odležet a potom obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme tuk a…
Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme…
Patizon umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme zrníčka a pomocí škrabky odstraníme vrchní tvrdou slupku. Pak kousky očištěného patizonu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.…
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Odložíme na hodinku do lednice. Poté maso znovu prohněteme a odebíráme kousky, které splácneme do tenčích placiček. Je…
Všechny suroviny smícháme na těsto a z něj smažíme na pomaštěné pánvi tenké palačinky. Nakrájíme je na užší nudle jako výbornou vložku do vývarů. Pro svátečnější…
Sýry nastrouháme na hrubo, bramboru na jemno. Šunku a šalotku nakrájíme na drobno. Přidáme vejce, sůl, pepř, mouku a pažitku.Vše zpracujeme a odebíráme kousky. Ve…
Z mléka, mouky, vajec, cukru a strouhaných jablek umícháme řidší těsto, které necháme odležet, nezapomeneme přidat skořici a vanilkový cukr.Na rozpálené pánvi potřené…
Šunku nakrájíme na kostičky a dáme společně s hráškem na rozpuštěné máslo.Prohřejeme a přidáme vejce. Necháme ztuhnout.Maso naklepeme a osolíme. Na polovinu plátku…
V hrnku vlažné vody rozpustíme cukr a přidáme nadrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme ostatní suroviny a vlijeme kvásek.Vypracujeme těsto, které…
Topinka nemusí být jen klasický suchý krajíc chleba. Zkuste si připravit speciální topinku, která je se salámem a sýrem. Recept není náročný na přípravu, výsledek je…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Sýr nakrájíme na hranolky. Mokrýma rukama tvoříme válečky a do každého zabalíme hranolek sýru. Smažíme ze všech stran do zlaté…
Kedlubnu nastrouháme na hrubo. Přidáme smetanu, vejce a všechny zbývající suroviny. Těstíčko by nemělo být tekuté.Mouku přidáváme postupně, do konzistence malinko…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04