Slaninová křidélka

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

8-10 kuřecích křidélek
plátky libovější anglické slaniny
půl pórku
lžička hořčice
lžička papriky
sušený česnek
sůl
pepř
chilli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka rozdělíme v kloubu a usekneme tenké špičky. Ty necháme do polévky. Kousky křidélek lehce osolíme, opepříme a posypeme česnekem.

  2. Každý kousek křidélka obalíme ve slanině. Hořčici smícháme s paprikou, špetkou chilli a poté přidáme asi deci vody a promícháme.

  3. Polovinu nakrájeného pórku dáme do pekáčku a na to uložíme slaninová křidélka. Zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým pórkem.

  4. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 30 minut na 200 stupňů. Potom pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava. Přeléváme výpekem. Podáváme s chlebem nebo bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 372 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaninová křidélka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: polevka z křidelek kuřecí křidélka v anglické slanině

Zapomněl/a jsem heslo