Zapečený toast s bešamelem

Katharina Kuchařka: Katharina

Doba přípravy: 20 min. 6 porcí Ostatní 5 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

12 ks toast chleba
6 vajec
1 baby špenát
2 stroužky česneku
12 plátků šunky
12 plátků goudy
sýr na strouhání dle chuti
máslo
mléko
sůl
pepř
tuk
hladká mouka
pečicí papír
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce připravíme baby špenát. Přidáme česnek, sůl a pepř dle chuti.

  2. Dále připravíme toasty, které hned dáváme na plech s pečícím papírem. 6 ks slabě namažeme máslem. Přidáme dva plátky šunky, 2 plátky sýru, baby špenát a z dalších 6 kusů vykrojíme vnitřek, aby zbyly okraje kůrky. Přidáme je na připravené toasty.

  3. Po jednom kusu vyklepneme vejce do vzniklé prohlubně.

  4. Nakonec připravíme bešamel.
    Dělám dle oka, takže poměry bohužel nevím.
    V menším hrnci rozpustíme tuk, přidáme mouku, mléko a nakonec sýr. Vše řádně promícháme (ať není moc řídký - tak akorát), přidáme okolo toastu a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 10-15 minut, pokud chcete mít žloutek na hniličko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zapečený toast s bešamelem

  • Eja57 Eja57

    Já moc nerozumím tomu vejci....horní plátek toastového chleba vykrojíme, aby zbyl jen okraj, dáme připravené! vejce - dle foto volské oko - a dáme na 15 minut do trouby....ještě bych pochopila, že do té vzniklé prohlubně to vajco vyklepnu, ono to tak totiž na fotce i vypadá....to rozhodně není hotové volské oko po 15 minutách v troubě.....
    Bešamel "okolo" po 15-ti minutách v troubě si představuji;-) ale dle foto myšleno asi na kraj toho toastu....
    Kačule, ono to asi dobré bude, ale napiš to nějak srozumitelně:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Prima - může to být dobré! :yes: Jen bych se zeptala, jaký význam má nalít sýrový bešamel kolem toustu - to se musí připéct, ne? A jak se to pak podává?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :no: Takhle napsané je to pěkný paskvil. Aby byl bešamel akorát, je důležitý přesný poměr tuku, mouky a MLÉKA, které zde zcela chybí. Sýr se v něm pak nechává jen rozpustit.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Použití hladké mouky od oka na bešamel je taky dost široký pojem:-(( Už se ničím neředí? Jen tím strouhaným sýrem?
    A to vejce připravíme jak?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Recept je třeba asi doplnit, upravit :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na zapečené tousty zapečené tousty s besamelem toust s bešamelem recept- zapečený rohlík s bešamelem zapékané tousty s bešamelem tousty s besamalem

Zapomněl/a jsem heslo