Pravý vepřový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenGuláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 074 kJ / 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,80 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 47,20 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt.…
Pokud vám zůstalo pár krajíců staršího chleba, je to ideální příležitost pro přípravu chleba ve vajíčku. Klasická "retro" lahůdka potěší i v dnešní době a nabízí možnost…
Jednoduché jídlo plné potřebných bílkovin, to je čočka na kyselo. Recept je snadný a výsledek vypadá i chutná skvěle. Červená čočka je navíc vhodná úplně pro všechny,…
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí…
V létě přijde vhod tato rychlovka z cuket smažených na pánvi. Cukety podáváme na čerstvém chlebu, pomazané česnekem a posypané balkánským sýrem. Snadná svačina či večeře…
Naše babičky jistě tuto polévku znaly a dělávaly. Jednoduchý způsob, jak zužitkovat starší chléb a zároveň vytvořit rychlý pokrm v nabitém dni. Česnek, libeček,…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…
K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Rychlé a snadno připravené večeře máme rádi po celodenním shonu všichni. Chutné zapečené chleby s pořádnou vrstvou sýra, zeleniny a šunky jsou jednou z variant. Uspokojí…
Vejce rozšleháme, přidáme špetku pepře a soli. Plátky chleba rozpůlíme a namočíme z obou stran ve vejci. Osmažíme na oleji, přebytečný tuk odstraníme papírovou utěrkou a…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Stejnou hromádku jako je masa, nakrájíme nahrubo cibuli.V hluboké pánvi na sádle osmažíme dohněda cibuli, přidáme maso a mícháme,…
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější půlkroužky.Do hluboké pánve dáme olej. Vložíme cibuli, hodně osolíme, přidáme trošku vody. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni…
Topinkových pomazánek existuje celá řada, liší se od sebe natolik, že ani základ nemusí být stejný. Základem tohoto receptu je sýr a výrazné chutě dochucovadel. Jen si…
Máte doma přebytky chleba, který už není v kondici? Připravte z něj tradiční chleba ve vajíčku, ale tímto netradičním způsobem. Krajíce chleba namočené ve vejcích jsou…
Máte-li rádi husté krémové polévky, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z brambor a cukety svou chutí připomíná hrachovku. Podáváme ji posypanou čerstvou…
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Neoloupané stroužky česneku mírně nařízneme a dáme do malého pekáčku. Zakápneme trochou oleje, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 170 stupňů zhruba na 35-40…