Broskvový kakaový koláč s pudingovým tvarohem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

200 g hladké rýžové mouky
2 lžíce kakaa holandského typu (kdo kakao nemusí, může místo něj použít karob - svatojánský chlebíček)
1 zarovnaná lžička jedlé sody
75 g rozpuštěného másla
2 vejce
50 ml rostlinného mléka
4 lžíce medu nebo rýžového sirupu
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
1 balíček bezlepkového vanilkového pudingu
cca 5 malých broskví (švestek, meruněk...)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýžovou mouku promísíme s kakaem a jedlou sodou, přidáme jedno vajíčko, rostlinné mléko i tři lžíce medu (nebo rýžového sirupu) a promícháme.

  2. Poté přidáme rozpuštěné máslo a těsto propracujeme, až se spojí. Kulatou dortovou formu o průměru cca 21 cm vyložíme pečicím papírem a připravené těsto do ní rovnoměrně navrstvíme.

  3. Nyní připravíme druhou vrstvu z tvarohu, vajíčka, lžíce medu (nebo rýžového sirupu) a vanilkového pudingového prášku. Důkladně zamícháme a nakonec přidáme omyté a na menší kousky nakrájené ovoce, které vmícháme do směsi.

  4. Nalijeme na připravený korpus a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C minimálně 40 minut (záleží na troubě).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Broskvový kakaový koláč s pudingovým tvarohem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo