Hruškový koláč z řeckého jogurtu

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 20 minut (bez pečení) 8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

2 kelímky (280 g) řeckého bílého jogurtu
3 hrnky bezlepkové mouky (nejlépe dva různé druhy v poměru 1:1)
1 hrnek kokosového cukru
1 hrnek slunečnicového oleje nebo rozpuštěného másla
3 velká vejce XL
1 bio kypřicí prášek bez fosfátů
3 hrušky
1 lžíce strouhané citrónové kůry (z bio citrónu nebo koupené)
1 lžička skořice
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bezlepkovou mouku, bio kypřicí prášek, vejce, máslo nebo olej, kokosový cukr, řecký jogurt, citrónovou kůru i skořici vyšleháme v hladké těsto.

  2. Hrušky omyjeme, dvě z nich nastrouháme nahrubo a vmícháme do těsta, které nalijeme do pečicím papírem vystlané dortové formy.

  3. Třetí hrušku nakrájíme na kousky, poklademe na povrch koláče a pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni přibližně 45 minut (vyzkoušíme špejlí).

Poznámka

Další mé recepty na:

petrakupkovalifestyle.blogspot.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškový koláč z řeckého jogurtu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo