Italské pečené papriky plněné ricottou a gorgonzolou s bazalkovým pestem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 15 minut (bez pečení) 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

4 masité červené papriky
400 g ricotty
200 g gorgonzoly (případně nivy)
1 vejce
sůl
pepř
1-2 lžíce bazalkového pesta
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriky opláchneme, podélně rozpůlíme a vydlabeme z nich vnitřek včetně zrníček. Gorgonzolu nastrouháme nahrubo do mísy, přidáme ricottu, vajíčko, sůl i pepř a dobře promícháme. Směsí naplníme papriky, které poklademe na pečicím papírem vyložený plech.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C do zezlátnutí. Na závěr přidáme trochu bazalkového pesta a podáváme s do křupava rozpečeným pečivem...

Poznámka

K paprikám se výborně hodí třeba i pečená cherry rajčátka, která jen omyjeme, rozpůlíme, zakapeme olivovým olejem, osolíme i opepříme a přidáme na plech k paprikám.

Další mé recepty na:

petrakupkovalifestyle.blogspot.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Italské pečené papriky plněné ricottou a gorgonzolou s bazalkovým pestem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo