Salát ze dvou druhů zelí

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 10-15 minut 3 porce Saláty 6 názorů

Suroviny

1/2 ks pekingského nebo čínského zelí
1/2 zelí červeného sladkokyselého
1 malá cibule
1 i více stroužků česneku
2 plné lžíce majonézy Hellmanns
pepř čerstvě mletý černý
sůl dle potřeby
2 lžíce nálevu z okurek, nemusí být
množství surovin zvolíme podle počtu strávníků
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekingské zelí rozebereme na listy, nakrájíme je nadrobno a dáme do větší misky. Červené zelí necháme okapat nebo lehce zmáčkneme a bez nálevu párkrát překrojíme na menší.

  2. Přidáme do misky spolu s jemně nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Promícháme, přidáme majonézu podle chuti i víc, pepř a lák z okurek, nemusí být, ale dodá šmrnc. Podle chuti přisolíme a lehce vše promícháme. Dáme vychladit.

  3. Výborný salát k masu v různé úpravě, ale i studené pohoštění s vařenými vejci, šunkou a pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát ze dvou druhů zelí

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Eja57: Jasně, dělám ho z pekingského ale když přijdete do obchodu - všude je chybné označení Čínské zelí. Ten salát dělám už víc než 30 let a celá rodina ho má nejraději. Žádná grilovačka se bez něj neobejde. :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Marie Svarcova: tak jsem rychle projela saláty z "čínského" zelí a podle mne z 90% jsou ze zelí pekingského, pak choy netvoří hlávky...ale ten s tatarkou a česnekem by podle mne šel z obojího, jen bude mít trochu jinou strukturu, dělám skoro totéž z mladého hlávkového zelí, ale musí být opravdu mladičké, žádná velká dělová koule...

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Eja57: Kupuji to zelí v Lidlu , vydrží v lednici dlouho ale u mne stejně nevydrží jelikož saláty růuné dělám hodně často a to zelí bez nálevu přidám klidně i do jiného . Doporučuji zkusit můj nejjednoduší a nejlepší. Je také na Top ale nemusíte hledat:
    500 g čínského zelí, 3 stroužky česnek, 250 ml tatarské omáčky Hellmans
    Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme prolisovaný česnek v množství podle chuti a tatarku.
    Promícháme a necháme odpočinout v chladu. Skvělý jednoduchý salát se hodí nejlépe ke grilovanému nebo pečenému masu.:-Khezký den

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Marie Svarcova: no právě že jsem nikde podobnou kombinaci neviděla ....:yes: dnešní realizace ztroskotala na tom, že jsem při rychlém nákupu nesehnala malou skleničku sterilovaného červeného zelí od Hamé, to je moc dobré...a to mám na salát takovou chuť;-(:-D

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Eja57: tak tohle jsem dnes spáchala bez jakékoli nápovědy:-) U nás je již roky oblíbený můj salát nejjednodušší z čínského zelí, ten dělám spoustu let a dnes mě napadlo k němu něco přidat. Pokud jste někde něco podobného viděla jde o podobnost čistě náhodnou a já o tom nic netuším. Mějte se hezky a zkuste ochutnat ( ten lák jsem měla zbytek ve skleničce od zavařování okurek a napadlo mě ho tam trochu dát). :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Odněkud okoukáno nebo vlastní "vynález"? Na třetí přečtení jsem zjistila, že by mi to chutnalo:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít