Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Mořské plody 2 názory

Suroviny

2 porce domácích nebo koupených linguine
200 g loupaných šedých krevet
2 lžíce másla (nejlépe přepuštěné)
1/2 lžičky zauzené papriky
2-3 stroužky česneku
sůl,pepř
1 lžíce petrželové natě nasekané
1/2 limetky nebo citronu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme předem udělané těstoviny ve větším množství vroucí osolené vody, čerstvé domácí 3-4 minuty, koupené dle návodu na obalu. Uvařené na skus scedíme a dáme stranou do misky.

  2. V hluboké pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme krevety, mícháme a restujeme, dokud nejsou z obou stran růžové a neprůhledné, cca 2 minuty. Přidáme papriku, promícháme a vyndáme do mísy.

  3. Do pánve dáme rozpustit druhou lžíci másla, přidáme česnek a restujeme za stálého míchání, dokud máslo nezezlátne, maximálně 1 minutu. Vše přidáme do misky k těstovinám a krevetám a přidáme nasekanou petrželovou nať. Dle chuti osolíme a opepříme, pokapeme limetkovou šťávou, promícháme a ihned podáváme. Můžeme na talíři posypat strouhaným parmazánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine