Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 784 kJ / 4 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,37 g |
| Tuky | 238,39 g |
| Vláknina | 26,10 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 547,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. Krok 2: Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí. Krok 3: Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky.
Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme :-)
Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. Krok 2: Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí. Krok 3: Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky.
Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme :-)
Zveřejněno 19. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort rybářský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX7n
Moje poznámka
Dort rybářský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX7n
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
čokoláda hořká,
máslo,
mléko,
pudink čokoládový,
marmeláda borůvková
Komentáře (1)