Rybářská pomazánka

Suroviny

400 g uzené ryby
400 g vařeného vepřového laloku
4 stroužky česneku
2 cibule
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme. Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme.

  2. Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme. Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (nejen k vodě:-) ) jako dobrá svačinka.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – recept je pod názvem Rybářská svačinka ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.

Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.

Komentáře k receptu Rybářská pomazánka

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    hmmm - ta musí být:yes::-D až budu dělat, umelu pro sebe si trochu odeberu (česnek se mnou dělá divy) a ostatním přidám ten česnek, nó:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jiříku, jenže ty tvoje doma uzené ryby musí chutnat úplně jinak, než ty koupené. To bude jiná bašta:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    sunny.sofi - v masně, kde nakupuji, mi lalok objednali, po dodání z jatek zavolali.....někdy tam mají i hlavy, tak ovárek z hlav nebo bůček, jak píše Jarda Kadic, se dá použít taky.
    Jano, ano vlastní výroba uzených rybek. :-):-p Opět jsem udil. Tentokrát i pro kamarády rybáře, jejich ulovené kapry, i pro kamarády nerybáře, ti si koupili tolstolobiky.:-p
    Recept na uzení je tady - http://www.toprecepty.cz/recept/28876-uzeni-ryb-a-konzervovani-uzenych-ryb-zavarovanim/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jirko, paráda. Na té druhé fotce jsou určitě nějaké uzené rybky domácí výroby, že jo??;-):yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    sunny.sofi: Myslím, že by šel použít i vařený bůček:-8

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Recept se mi moc líbí, jen bych byla ráda, kdybys mi napsal, co lze použít místo laloku - nevím, kde ho sehnat. Jinak super recept, posílám bodík a ukládám.:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jiri V.::-D:-D:yes:
    Pěknou,chutnou pomazánku jsi Jiřiku připravil:-p:yes::yes:a svým dovětkem v komentáři mě pobavil;-):-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Péťa - jméno vzniklo podle koní, předkové sedlačili. Ale od té doby, co rybařím, odvozuji své jméno od té malé rybky pstruhového pásma - vranky.:-) Pro nerybáře, je to malá nehezká rybka.....na rozdíl ode mě :-D:-D

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    Zase rybí trochu jinak.;-)Je vidět, že ryby jsou Tvoje krevní skupina, vždyť i jméno zavání takovou malou rybkou.:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    milý Jiří nápady hýří, pomazánka hezká je, bodík ti už letí, pozdravuj své děti a taky Petrův zdar.. hodně štěstí, žádný zmar;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pomazánka z laloku pomazánka z tolstolobika pomazánka z uzeného tolstolobika pomazánka z uzeného laloku pomazanka z vareneho kapra studený vepŕový lalok pstruhová pomazánka pomazanka uzený tolstolobika uzeny tolstolobik pomazánka pomazanka z uzeneho tolstolobik pomayánka z uzeného tolstolobika rybí pomazánka z tolstolobika pomazanka s uzeneho tolstolobika ryba lalok pkrabí pomazánka recept z tolstolobika rybarska palicka uzení laloku pomazanka z vepřoveho laloku vařený lalok pomazanka z vepřového laloku