Voňavá "rybářská" sekaná

Mleté maso Doba přípravy: s přípravou a pečením do 60 minut 17 názorů

Mleté maso Doba přípravy: s přípravou a pečením do 60 minut 17 názorů

Suroviny 1 šiška

240 g Hoki filet (medailonky 3 ks)
250 g libového vepřového bůčku
60 ml mléka nebo vody
2 starší rohlíky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 kávová lžička soli
1/4 kávové lžičky mletého chilli
1/4 kávové lžičky mletého muškátového oříšku
trochu oleje nebo sádla do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Povolené rybí medailonky pomeleme na masovém mlýnku společně s bůčkem, cibulí, česnekem a rohlíky, které jsme si předem namočili do méka (vody).

  2. Přidáme vaječný žloutek, sůl, ostatní koření a vše (nejlépe rukou) pořádně promícháme.

  3. Vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku s trochou tuku a cca 100 ml vody.

  4. Povrch sekané potřeme rozšlehaným bílkem a pekáček vložíme do předem rozpálené trouby. Za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme zhruba 35-40 minut do zlatavé barvy.
    Podáváme s chlebem nebo s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu Voňavá "rybářská" sekaná

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, opravdu velká pochvala:yes::-D nádherný recept jak donutit takto rodinku spolknout více rybek než chtějí:-p a propo, když jsem začínala kupovat hoki medailonky, zdály se mi lepší, než teď, ale asi to bude i kusem z ryby (minule jsem s nimi málem šlehla - ty mrchy nebyly úplně bílé a tak opravdu voněly rybinou)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    suslajda: já to slyším a vidím poprvé, ale risknu to někdy, proč ne, jak tady vidím ohlasy, zkusím:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ryby mám ráda v sekané jsem už také jedla:yes::yes:a byla moc dobrá+15

    Odpovědět

  • Chambord Chambord

    Anna Kocikova:Ani, vzhledem k tomu, že moje původní Pirátská sekaná vzala za své díky cenzorově zásahu a s přihlédnutím na nový recept obohacený gramáží surovin a nádhernou Tvojí fotku, jež změnila ráz tohoto receptu, poprosil jsem cenzora o smazání celého receptu, což tak učinil. Každopádně máš moje velké poděkování a jsem Tobě nakloněn jak potápějící se korveta jednookého piráta...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Chambord:Tak tahle pochutina vznikla díky Tvému názvu"Pirátova s
    ekaná"kde jsem se chytla surovim"mleté maso,libovolného původu"a vyrobila;-) nechtěla jsem receptík shodit;-)Protože byl asi vymazán(nevím proč),uvedla jsem suroviny včetně gramáže-mnou popsané(něco přidané) v komentáři pod Tvým Pirátem;-)
    Ano-fotky jsou k původnímu receptu,který měl konečné znění"Sekaná podle Jany Remkovké s fotkama Anny Kocíkové"Vytratil se:-O

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Tak to bych ráda ochutnala:-p, na pohled krásná, musím zkusit, ale času nějak není na všechny ty uložené dobroty:-O:-O
    Posílám bod za nádhernou sekanou:yes::yes:

    Odpovědět

  • Chambord Chambord

    Hoki filé? To zní tajemně..Skoro jak hokynář, nicméně pro mne atraktivní pokrm.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Andulko je to opravdu průlom. Já jako jihočech jsem již rybí karbanátky dělal a jsou OK, ale toto mne nenapadlo a tobě pleskám. +bodík 11

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    rebeka: myslím, že jsem ji tam také viděla, ale řekla bych, že pirát zmizel:-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    fakt zajímavá sekačka;-):-):yes:
    a nebyla tahle fotka u "piráta":-?:-D;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Manžel je rybář, takže rybí maso přidávám též do sekané. Je taková křehčí,odlehčenější a nadýchanější:-p:-*Aničko, máš ji moc krásnou:-O:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Zajimavy napad pridat rybi maso do sekane, s tim jsem se jeste nesetkala..;-):yes:..to urcite vyzkousim..:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    No panečku,to je nápadec:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za zájem i hodnocení;-):-K
    Špagetko,já jsem to pekla předevčírem a foťák jsem měla vybitý:-/takže suroviny(obal) ani fotopostup nemám.Tak jsem teď blýskla 2 kousky,co mám ještě v sáčku v mrazáku a přidávám odkaz,ať si můžete,kdo máte zájem udělat představu o obalu.Je to od výrobce"Kimbex".Bylo zakoupeno v Albertu zhruba před měsícem,jedno balení stálo kolem 30 kč,ale nevím to už přesně:-)http://www.kimbex.cz/ryby/vyrobky/file-a-filety.ph...

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ty jsi Aničko taky kaskadér jako já:-D mám ráda kuchařky, co se nebojí experimentovat, takže jdu do toho také někdy, pro odvahu dávám bodíka Aničko, ale to Hoki-filé neznám, třeba ho někde uvidim:-K;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hoki filé sekaná z rybího filé rybí sekaná sekaná recept rybí file hoki smažená hoki rybářská sekaná pečeně sekaná z rybího masa kimbex hoki file filé hoki recepty hoki hoki recept sekaná pečeně z rybího masa smažené hoki sekaná z filé hoki file priprava medailonky hoki hoki file recept recepty korveta hoki ryba