Tradiční americké brownies

Zuzulaaa Kuchařka: Zuzulaaa

Doba přípravy: 2 hodiny cca 12 Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

150 g rozpuštěného másla
200 g cukru
2-3 velká vejce
130 g čokolády
100 g hladké mouky
20 g kakaa
1/4 lžičky soli
kousky čokolády, ořechy atd. (množství je volitelné)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku rozpustíme a smícháme máslo s čokoládou. V míse s cukrem metličkou postupně zamícháváme vajíčka, dokud nevznikne světle žlutá, hustá tekutina. Do vaječné směsi důkladně zamícháme čokoládovo-máslovou směs.

  2. V menší misce smícháme suché suroviny - mouku, sůl a kakao. Po lžičkách tuto směs přimícháváme ke směsi vlhkých surovin. Nyní můžete přidat kousky čokolády, oříšky apod. Pokud se směs zdá dost hustá, přidáme trochu mléka.

  3. Těsto nalijeme na pekáček (můj má rozměry 30 x 25 cm) vyložený pečícím papírem (i po stěnách pekáčku) a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 30 minut. Po dopečení vytáhneme pekáček ven a necháme vychladnout. Zdobíme a podáváme

Poznámka

Existuje i verze s bílou čokoládou, tzv. Blondies. Zde se akorát zamění klasická čokoláda za bílou a nepřidává se kakao.

Tradiční brownies jsou hodně vláčné, takže se nemusíte bát, že jste moučník správně nedopekli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tradiční americké brownies

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo